Centureon wil MKB weerbaar maken tegen cyberdreiging

Jordi Smit
Centureon levert specialistische kennis van cybersecurity aan bedrijven en zorgt ervoor dat alle data en bedrijfssystemen van de onderneming veilig zijn, zodat de continuïteit van de bedrijfsvoering en de innovatiekracht niet in het geding komen. Met Centureon wil Secure Cyber Communications de specialistische kennis en kunde rondom informatiebeveiliging breed beschikbaar maken voor het Nederlandse MKB, om zo de motor van onze economie weerbaar te maken tegen cyberdreigingen.

Centureon ondersteunt en monitort

Centureon zorgt met zijn cyberspecialisten voor constante ondersteuning bij en monitoring van de beveiliging van de bedrijfssystemen, en voor de bijbehorende inrichting en uitrol van die beveiliging. De periodieke rapportages over de risico’s met advies over de te nemen stappen zorgen voor inzicht bij de organisatie zelf, zodat de onderneming onderbouwd kan sturen op bedrijfsrisico’s. Dat is honderd procent maatwerk.

'Wat precies nodig is, hangt voor een belangrijk deel namelijk samen met de grootte van de organisatie, de bedrijfsactiviteiten en het risicoprofiel. De beheerde diensten kunnen per maand afgenomen worden en zijn flexibel opgezet om mee te groeien met de onderneming. Budgettair gezien levert Centureon ook hier honderd procent maatwerk', vertelt Henk-Jan Angerman, cybersecurity specialist en medeoprichter van Centureon.

Cybersecurity hot item

Cybersecurity is een hot topic. Steeds meer bedrijven zijn zich bewust van de risico's en gevaren, én van de noodzaak hun beveiliging goed op orde te hebben. Cybercrime is allang geen ver-van-mijn-
bed-show meer, maar tegelijkertijd wordt cybersecurity ook steeds ongrijpbaarder en is specialistische kennis schaars.

Security in DNA

Centureon is een dienst die is voortgekomen uit Secure Cyber Communications BV, een informatiebeveiligingsspecialist van het eerste uur die is opgestart in 2001. 'Al onze medewerkers beschikken over specifieke, diepgaande kennis van informatiebeveiliging, niet alleen van de technologie erachter maar ook van bedrijfsprocessen en bedrijfsvoering', vertelt Marc Ligthart, hoofd verkoop en medeoprichter van Centureon.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi