In 2013 stalen Chinese hackers ook al militaire informatie

Chinese hackers stelen gevoelige informatie van Amerikaanse marine

Marc Boersma
Volgens de Washington Post hebben hackers van de Chinese overheid via computers van een onderaannemer een grote hoeveelheid data van de Amerikaanse marine buitgemaakt. De gestolen data bevat ook een plan voor een supersonische raket aan boord aan onderzeeboten.

TheĀ Washington Post heeft deze informatie gekregen van anonieme bronnen bij de Amerikaanse overheid. De FBI en de marine zijn inmiddels een onderzoek gestart naar de hack.

614 Gigabyte data

Tussen januari en februari van dit jaar heeft de diefstal van data plaatsgevonden. In totaal hebben de hackers 614 gigabyte aan vertrouwelijke data buitgemaakt. De gestolen data heeft betrekking op operatie Sea Dragon en de radiokamer van de onderzee-afdeling van de marine.

De informatie was te vinden op het netwerk van de aannemer, die werkzaamheden uitvoert voor de marine. Ondanks het feit dat het officieel geheime informatie betreft, was het toch te vinden op het normale netwerk van de aannemer. In het kader van de nationale veiligheid van de Verenigde Staten heeft The Washington Post bepaalde informatie niet te publiceren.

Militaire informatie

Het is niet de eerste keer dat Chinese hackers gevoelige militaire informatie bemachtigen. In de 2013 werden ontwerpen gestolen van geavanceerde Amerikaanse wapensystemen, waarvan een aantal al door China zijn nagemaakt.

afbeelding van Marc Boersma
Door: Marc Boersma

Marc Boersma | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Marc