Laatste update Chrome maakt Chromebook specatulair veelzijdiger

Chrome support Chromebook Word en Linux

Jeroen van Onselen
Kan ik Word installeren op mijn Chromebook? Je was lange tijd in het nadeel als je een Chromebook had. Niet meer, want met Chromebook Word kan dat inmiddels. De nieuwste update van Chrome OS vervult nu nog een wens van veel gebruikers.

Chromebook Word? Gaat dat wel samen? En Excel op je Chromebook? Het is niet altijd zo geweest, maar gelukkig kan dat nu al een poosje. Blijkbaar is Google nog veel van plan, want met de laatste update Chromebook kan je nog meer kanten uit met je Chromebook.

Support Linux op Chromebook

Google biedt met de update nu ondersteuning voor Linux-apps op zijn Chromebook. Daarbij heeft Google een handigheidje ingebouwd dat moet voorkomen dat foute Linux-apps Chrome kunnen besmetten. De apps draaien allemaal op een vm, gebaseerd op Devian. Via een Chrome-venster kan je dan de apps gebruiken. Tweakers suggereert dat Google met deze move ontwikkelaars laat testen of Linux-apps het doen op een Chromebook.

Verdere updates

Verder heeft Google nog wat visuele aanpassingen gemaakt. Zoekresultaten zijn al zichtbaar voordat je op Enter drukt, er is nu een nachtmodus en er staat nu een microfoon in de taakbalk.

Zo werk je met Word op Chromebook

Al een poosje kunnen gebruikers nu ook werken met Chromebook Word en Chromebook Excel. Dat gaat zo:

 

  1. Ga naar Google Play Store en zoek de app voor bijvoorbeeld Word
  2. Klik op Installeren.
  3. En het programma staat op je Chromebook.

Chromebook Word nog maar het begin

Terugkijkend was de komst van Word op Chromebook nog maar het begin. Reken maar dat veel gebruikers de toegevoegde waarde van Linux meenemen in hun oordeel over de voor- en nadelen van Chromebook. Al schatten we in dat het voor de gewone gebruiker minder spectaculair zal zijn dan die magische combinatie Chromebook Word. Vroeger was het draaien van Linux-apps ondenkbaar op je Chromebook. Maar hey, dat was de combi Chromebook Word ook! Daarom denken we dat dit nog maar het begin is.

Tip: gebruik Chromebook Word offline

Een Chromebook leunt grotendeels op de toegang tot  internet. De vraag rijst of je Word op je Chromebook ook offline kan gebruiken? Wie daar meer over wil weten zal onderstaande instructiefilmpjes interessant vinden. De eerste is van Google zelf, de ander van een gebruiker.

Meer lezen over Chromebook?

Lezen kan ook. Hier lees je wat we eerder schreven over Chromebook.

 

afbeelding van Jeroen van Onselen

Jeroen van Onselen | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jeroen