Cisco doet een gooi naar direct sales via internet

Cisco snijdt partners de pas af in Australië en Nieuw-Zeeland

Jeroen van Onselen
Cisco is Down Under een proef begonnen waarbij het zijn netwerkapparatuur direct verkoopt aan de klant. Goodbye partners?

Direct online sales op deze schaal is een newby voor deze marktleider van netwerkapparatuur uit Californië. Het bedrijf staat er juist om bekend zijn producten te verkopen via een netwerk van partners.

Toekomst systeem met partners onduidelijk

Het lijkt er nog niet op dat Cisco direct zijn hele lijn verkoopt via het web, maar vice president Cisco Australia & New Zealand laat genoeg ruimte over voor speculatie in dit artikel op The Register. Australië zou voor de rest van de wereld de voorhoede vormen van het experiment. Dat klinkt als potentieel slecht nieuws voor de partners van Cisco. Anderzijds zegt Boal ook dat de store 'geen bedreiging is voor reselling partners', dus misschien valt de schade mee.

Ruime evaring met e-commerce

Wat Cisco ook doet, het bedrijf heeft al ruim ervaring met e-commerce via de verkoop van een online configuratietool voor routers. Er is nog geen reactie bekend van de partners, maar vanzelfsprekend zal dit bericht bij hen uitvoerig worden besproken.

afbeelding van Jeroen van Onselen

Jeroen van Onselen | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jeroen