Citrix en Google Cloud werken samen aan de toekomst van hybride werken

Redactie WINMAG Pro
Citrix Systems, Inc. (Nasdaq: CTXS) en Google Cloud breiden hun strategische samenwerking uit om de toekomst van hybride werk voor enterprise-klanten te leveren. De bedrijven kondigen vandaag een nieuwe samenwerking aan waarbij Citrix onder meer een nieuw Desktop-as-a-Service (DaaS) aanbod lanceert op Google Cloud. De dienst maakt gebruik van Citrix' management platform en marktleidende HDX-protocol om naadloze levering van gevirtualiseerde applicaties en desktops op Google Cloud mogelijk te maken. De uitgebreide samenwerking zal gedistribueerde en hybride werkende werknemers in staat stellen veilig toegang te krijgen tot de tools en informatie die ze nodig hebben om productief te zijn, waar ze zich ook bevinden.

"Ondernemingen worstelen niet meer met de vraag óf ze remote werken moeten omarmen, maar hoe snel en efficiënt ze dat kunnen doen", zegt Tim Minahan, Executive Vice President of Business Strategy van Citrix. "Door deze samenwerking met Google Cloud helpen we klanten om hybride werkmodellen versneld te implementeren en omarmen met nieuwe virtuele desktopdiensten op het wereldwijde en veilige netwerk van Google Cloud."

Onder de voorwaarden van de uitgebreide overeenkomst:

  • Citrix wordt een preferred en strategische virtual desktop service partner van Google Cloud
  • Google wordt een preferred en strategische cloudpartner voor Citrix
  • Citrix zal een fundament van haar clouddiensten bouwen op Google Cloud, te beginnen met een speciaal gebouwde Citrix management plane, die cloud gehoste desktops in staat stelt om elke applicatie te streamen op elk apparaat van een eindgebruiker.

"Teams kunnen alleen floreren in een gedistribueerde omgeving als ze gemakkelijk, snel en veilig toegang hebben tot applicaties en workspaces vanaf vrijwel elke locatie", zegt Kevin Ichhpurani, Corporate Vice President, Global Ecosystem bij Google Cloud. "We zijn verheugd om samen te werken met Citrix om organisaties te helpen om werk op afstand op de lange termijn te ondersteunen, met lage latentie en vertrouwde toegang tot desktops en applicaties via alle soorten apparaten, endpoints en workspaces."

Deze aankondiging bouwt voort op de jarenlange nauwe samenwerking tussen Citrix en Google Cloud. Klanten als Telecom Italia zijn klaar om er hun voordeel mee te doen.

"Telecom Italia (TIM) is altijd op zoek naar de meest geavanceerde oplossingen die op de markt beschikbaar zijn om zijn diensten verder te verbeteren. Het is duidelijk dat Google Cloud en Citrix elkaars technologie weten te benutten", zegt Mauro Maccagnani, Head of Digital Enterprise Solutions van Telecom Italia. "Citrix-technologie is gewoon plug-and-play op Google Cloud, en je kunt het heel gemakkelijk instellen."

Klik hier voor meer informatie over de Citrix-Google samenwerking.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie