Tech blijft groot

Cloud-aanbieders investeren in Groot-Brittannië ondanks Brexit

Redactie WINMAG Pro
Wereldwijde technologiegigant IBM heeft aangekondigd het aantal datacentra in het Verenigd Koninkrijk te verdriedubbelen. IBM volgt hiermee de trend die Facebook en Google hebben gezet en toont veel vertrouwen in het land, tegen alle verwachtingen in.

Nadat het merendeel van de Britten er afgelopen juni voor koos om zich te distantiëren van Europa, helden de verwachtingen omtrent het land, de economie en de investeringen die het bedrijfsleven in Groot-Brittannië zou doen, naar het negatieve. De Pond kelderde, bedrijven vertrokken uit Londen en veel landen werden voorzichtig voor een samenwerking met Britse bedrijven.Cloud-aanbieders investeren in Groot-Brittannië ondanks BrexitLees ook: iPhone 7 in Engeland ruim 100 pond duurder na Brexit

Tech groeit

Ondanks alle negatieve geluiden zijn tech-bedrijven toch nog altijd zeer geïnteresseerd in Groot-Brittannië. Door het enthousiasme voor technologie, de grote hoeveelheid aan talent die er rondloopt en de gerenommeerde universiteiten die het eiland rijk is, maken het Verenigd Koninkrijk zeer aantrekkelijk voor deze groep bedrijven, ook zonder lid te zijn van Europa. 'Britse klanten begrijpen de mogelijkheden van cloud-innovatie als geen ander en zien het als belangrijk nieuw middel om meer inzicht te krijgen in hun zaken en betere klantenservice', aldus Sebastian Krause, general manager voor cloud-service in Europa.

Dat is waarom IBM haar aanwezigheid in Groot-Brittannië gaat vergroten door van twee naar zes datacentra te gaan. Het bedrijf geeft geen concrete omvang van de investeringen die het heeft gedaan. In Groot-Brittannië heeft IBM klanten als Thomson, Boots, maar ook de Britse overheid. Wel is er nog onzekerheid over dataregulering post-Brexit, aangezien Europa de regulering van data in Europa gaat aanscherpen. Krause is er echter zeker van dat IBM goed is voorbereid op deze ontwikkelingen. En mocht IBM onverhoopt toch niet kunnen voldoen aan de reguleringen, dan heeft het bedrijf nog altijd tien datacentra in de rest van Europa om gebruik van te maken. 

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie