Samenwerking Cognizant en Google Cloud

Cognizant breidt samenwerking met Google Cloud uit

Redactie WINMAG Pro

Cognizant en Google Cloud bundelen krachten om wereldwijde AI-adoptie te versnellen en innovatie te stimuleren

Cognizant en Google Cloud breiden hun samenwerking uit. De twee bedrijven willen de adoptie van kunstmatige intelligentie (AI) over de hele wereld op een verantwoorde manier versnellen. De samenwerking ondersteunt klanten bij het creëren, migreren en moderniseren van AI-trajecten door middel van Google Cloud’s aanbod van AI-producten, zoals taalmodellen en verschillende API’s.

Versnelling van verantwoorde wereldwijde AI-adoptie

“Door recente ontwikkelingen in generatieve AI kunnen we organisaties transformeren en hun productiviteit versnellen, wat voor een grote impact kan zorgen”, zegt Ravi Kumar, CEO van Cognizant. “Om onze klanten goed te ondersteunen, scholen we ons talent continu bij én gebruiken we geavanceerde technologieën. Op deze manier speelt Cognizant een cruciale rol bij de ontwikkeling van het verantwoordelijk gebruik van AI.”

Ondersteuning van klanten bij het creëren, migreren en moderniseren van AI-trajecten

“Generatieve AI kan veel zakelijke meerwaarde creëren. Denk bijvoorbeeld aan het effectief stroomlijnen van de manier waarop we werken, nieuwe consumentervaringen creëren en mensen helpen om gegevens beter te benutten”, aldus Thomas Kurian, CEO bij Google Cloud. “Onze samenwerking versnelt de toepassing van generatieve AI. Samen met Cognizant zorgen we voor meer hoogopgeleide AI-experts en creëren we nieuwe oplossingen die gericht zijn op het realiseren van bedrijfswaarde. Daarnaast willen we ook meer focus op het toepassen van Google Cloud-technologieën in sectoren zoals financiële dienstverlening, gezondheidszorg, biowetenschappen en retail.”

Investeringen in uitbreiding productaanbod, technologische ontwikkeling en AI-capaciteit

Naast het uitbreiden van de samenwerking, focust Cognizant zich ook op enkele belangrijke investeringen. Zo gaat het bedrijf het productaanbod uitbreiden, en trainingsmiddelen (via Google Cloud) aanbieden om de technologische ontwikkeling te verbeteren. Daarnaast lanceert Cognizant wereldwijde innovatiehubs in belangrijke technologiecentra om de AI-capaciteit te vergroten. De AI-investering gaat bovendien verder: Cognizant opent een AI University waar 25.000 professionals en klanten worden opgeleid om de AI-technologie te gebruiken. Deze investeringen moet samenwerking, innovatie en verantwoord gebruik rondom AI aanmoedigen.

Lees hier meer over: Nieuws en Persberichten 

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie