Cognizant neemt ESG Mobility over

Redactie WINMAG Pro
Cognizant neemt het Duitse ESG Mobility over, een R&D-aanbieder van verbonden, autonome en elektrische voertuigen. Met de overname worden ongeveer duizend engineering R&D-experts onderdeel van de Amerikaanse IT-dienstverlener in automotive innovatiehubs in Duitsland, de Verenigde Staten en China. De overname van ESG Mobility is Cognizant's vierde overname in 2021, en dertiende overname sinds januari 2020, waarmee Cognizant zijn capaciteiten verder uitbreidt in de belangrijke digitale focusgebieden cloud, data en kunstmatige intelligentie, digital engineering en IoT.

Volgens het Allied Market Research bedroeg de wereldwijde markt in connected cars in 2019 ongeveer €53 miljard. Er wordt verwacht dat dit in 2027 €191 miljard is. Een van de drijfveren voor deze verwachte groei is het European Commission’s Third Mobility Package, dat voorschrijft dat er veilige, schone, verbonden auto's en autonome en elektrische voertuigen moeten worden ontwikkeld en dat alle nieuwe voertuigen tegen 2022 op het internet moeten zijn aangesloten.

Na afronding van de overname leveren Cognizant en ESG Mobility samen ingenieursdiensten aan acht van 's werelds tien grootste OEM’s (original equipment manufacturer).

ESG Mobility biedt diensten aan in de volledige softwarestack voor de autobranche, en is met name gespecialiseerd in elektrische en elektronische systemen, toepassingen voor verbonden voertuigen en nieuwe mogelijkheden voor autonome en elektrische voertuigen.

De transactie wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2021 afgerond, afhankelijk van de vervulling van de afsluitvoorwaarden. Na afronding maken de werknemers van ESG Mobility deel uit van de Internet of Things (IoT) en Engineering Services Practice van Cognizant. Financiële details werden niet bekendgemaakt.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie