Voiceworks introduceert veelzijdige communicatiesuite Coligo

Coligo: bellen, chatten, vergaderen en bestanden delen

ICT-dienstverlener Voiceworks introduceert de baanbrekende, innovatieve communicatiesuite Coligo, waarmee medewerkers binnen een bedrijf op een gemakkelijke manier kunnen bellen, chatten, video-vergaderen en bestanden delen.

Voiceworks introduceert de allesomvattende en schaalbare communicatiesuite Coligo. De dienst en de applicaties zijn gebouwd op basis van het nextgen communicatieplatform Coligo GRID. Dit is een open platform en biedt de mogelijkheid om applicaties van derden te integreren en is opgebouwd rondom vier modules: Coligo DESKTOP, Coligo MEETINGS, Coligo REACH en Coligo MESSENGER.

Coligo DESKTOP

Met Coligo DESKTOP heb je de volledigecontrole over alle gesprekken op alle apparaten. Via de beschikbare softphone kunje gemakkelijk gesprekken voeren. Vanuit de interface heb je een overzicht van alle beschikbare collega’s. Als je een gesprek voert, kun je moeiteloos doorschakelen naar een ander toestel zonder dat de persoon met wie je in gesprek bent dit merkt. Via een koppeling met het CRM-systeem verschijnen direct de klantgegevens in beeld als deze het bedrijf belt.

Coligo MEETINGS

Met Coligo MEETINGS is het opzetten van groepsgesprekken een fluitje van een cent.Het is mogelijk om chat- en videogesprekkenmet collega’s op te zetten. Ook handig is de mogelijkheid om documenten en schermen te delen. Elke deelnemer met een webcam en internetaansluiting kan deelnemen aan de groepsgesprekken. De moderator heeft de beschikking over een wachtkamer zodat hij controle blijft houden over de conference call.

Coligo REACH

Met Coligo REACH kun je de bereikbaarheid regelen. De medewerkers bellen onderling gratis en zijn via hun smartphone bereikbaar op hun zakelijke vaste en mobiele nummer en indien gewenst ook op hun mobiele prive nummer. Het is mogelijk om zelf per device te bepalen via welk nummer je bereikbaar bent en via welk nummer je naar anderen belt. Contactpersonen kun je in groepen plaatsen en voor elke groep kun je een aparte voicemail aanmaken. Met een simpele klik kun je gesprekken routeren naar een collega of voicemail. Coligo REACH is beschikbaar als desktopapplicatie en is via apps voor iOS en Android ook te gebruiken op smartphones.

Coligo MESSENGER

Via Coligo MESSENGER ben je via de chatfuncties voor alle collega’s bereikbaar. Medewerkers hoeven zichzelf niet apart aan te melden. Via de chatfunctie van Coligo is het mogelijk video’s, audio en bestanden te delen. Ook handig: het delen van een locatie is via de chat mogelijk. Zo weet je direct waar die ene collega zich bevindt. Coligo MESSENGER is beschikbaar als mobiele applicatie met de besturingssystemen iOS en Android en als onderdeel binnen Coligo DESKTOP.

Geïntegreerde oplossing

Vast en mobiel zijnbeschikbaar via één platform. Coligo is een geintegreerde oplossing en volledig schaalbaar. Je hoeft geen investeringen in harden software te doen. De implementatie verloopt snel en omdat Coligo gebouwd is op basis van open standaarden kun je gemakkelijk koppelingen maken met software van derden. Alle data wordt opgeslagen op Nederlandse servers.

Conclusie

Coligo is een goede keuze voor ondernemers die een geïntegreerde en schaalbare communicatie- oplossing voor hun medewerkers zoeken. Met Coligo kun je bellen, chatten,videovergaderen en bestanden delen. Sterk punt is dat alle data staat opgeslagen op Nederlandse servers. Goed getest: 8,4. 

afbeelding van Marc Boersma
Door: Marc Boersma

Marc Boersma | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Marc