Combinatie ChatGPT en Textmetrics voor beste resultaten

Redactie WINMAG Pro

ChatGPT is momenteel de meest besproken AI applicatie, maar er zijn verschillende vergelijkbare applicaties die content genereren. In enkele seconden kunnen deze programma's een introductie, samenvatting, blogartikel of rijm voor je schrijven. Klinkt goed, toch?

Wil dit zeggen dat er niets meer geschreven hoeft te worden door jou? Niet helemaal. Wat het wel betekent, is dat je werk een stuk makkelijker kan zijn, en de kwaliteit van de inhoud die je schrijft zelfs nóg beter kan worden.

 

ChatGPT

AI-gegenereerde content door ChatGPT

ChatGPT is een chatbot. Een computerprogramma of robot waarmee je gesprekken voert. Je kunt het vragen om cadeau-ideeën wanneer iemand jarig is of vragen om content voor je te schrijven. Een samenvatting, een instructie, een introductie of een volledig verhaal. Het werkt als een zoekmachine maar antwoordt als een mens. Bovendien kan het in slechts enkele seconden veel content voor je genereren. Best indrukwekkend, toch?

Hoewel ChatGPT al een indrukwekkende prestatie levert, is het nog niet volledig ontwikkeld en zijn de antwoorden die het biedt niet altijd volledig accuraat. Bovendien is de inhoud die het genereert, net als veel andere online content, vrij generiek van aard. Maar ChatGPT is wel heel goed in het maken van artikelen zoals ‘Drie manieren om geld te besparen’ of ‘Vijf manieren om je droombaan te vinden’. Dat komt door de manier van trainen van ChatGPT, waarbij het specifieke informatie heeft gekregen die het in staat stelt om dat soort inhoud te maken.

ChatGPT is afhankelijk van de manier waarop je je vraag of verzoek formuleert. Het is niet in staat om zelfstandig te denken en een verkeerd gekozen woord kan leiden tot een volledig andere betekenis dan wat je bedoelde. Het is dus belangrijk om duidelijk en precies te zijn bij het formuleren van je verzoek aan ChatGPT.

Het verschil tussen ChatGPT en Textmetrics

De prestaties van ChatGPT zijn zonder twijfel indrukwekkend, maar het platform is nog niet volwassen genoeg om het als enige tool te gebruiken voor het creëren van al je content. Als je ChatGPT vraagt om meerdere artikelen over hetzelfde onderwerp te schrijven, zul je merken dat de resultaten vaak behoorlijk vergelijkbaar zijn. En daar zit het verschil.

Beide zijn AI-toepassingen, maar je gebruikt ze voor verschillende doeleinden:

  • Je gebruikt ChatGPT om in enkele seconden een algemeen stuk content te genereren.
  • Je gebruikt Textmetrics om je content te personaliseren en de kwaliteit ervan te verhogen.

Hoe je de beste resultaten kunt behalen

Hoewel content die gegenereerd is door ChatGPT veel potentie heeft, kan het zijn dat het niet de juiste tone of voice heeft voor je doelgroep. Bij het gebruik van ChatGPT om bijvoorbeeld een vacature te schrijven, kan het zijn dat de juiste jobmotivators niet worden gebruikt. Het is echter niet nodig om ChatGPT volledig af te schrijven. Het vereist alleen wat aanpassing om het optimaal te kunnen gebruiken. Een combinatie van ChatGPT met Textmetrics kan bijvoorbeeld helpen om de beste resultaten te behalen.

Textmetrics kan worden gebruikt om alle soorten content, of deze nu wordt gegenereerd door AI of geschreven door een mens, te personaliseren. Met de tekstoptimalisator van onze Smart AI Writing Software, krijg je suggesties om de kwaliteit van al je content te verbeteren. Zo krijg je unieke en hoogwaardige content die aansluit bij je volledige doelgroep.\

Meer informatie over Textmetrics vind je hier: Textmetrics.com

Wil je Textmetrics graag zelf proberen? Vraag dan een testaccount aan via website: textmetrics.com/try-textmetrics

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie