Commerzbank brengt groot aantal bankapplicaties naar Google Cloud

Redactie WINMAG Pro
Google Cloud en Commerzbank, een toonaangevende Duitse bank met een sterke internationale focus, breiden hun samenwerking uit door een vijfjarig, strategisch partnerschap aan te gaan. Google Cloud gaat een groot aantal bankapplicaties van Commerzbank naar de cloud verplaatsen.

2024: decentrale applicaties voor 85% in de cloud

Deze samenwerking is een vervolg op de uitgebreide digitale transformatiestrategie die sinds 2017 wordt uitgevoerd. Google Cloud ondersteunt Commerzbank in hun stappen richting cloudtransformatie en bij de innovatie van nieuwe oplossingen voor klanten van de bank.

Commerzbank maakt steeds meer gebruik van cloudtechnologie om nieuwe producten en klantervaringen sneller op de markt te brengen, de prestaties van zijn systemen te verbeteren en de operationele kosten te verlagen. Dit moet de algehele digitale transformatie van de bank versnellen, die onder meer als doel heeft om in 2024 85% van zijn gedecentraliseerde applicaties in de cloud te laten draaien.

"In onze nieuwe 'Strategie 2024' blijft een multicloud-aanpak een belangrijke rol spelen. We gaan profiteren van de uitgebreide mogelijkheden van Google Cloud op het gebied van infrastructuurmodernisering, maar ook van de knowhow op het gebied van data-analyse en machine learning, als een van de pioniers van deze technologie. Nu we overstappen naar de cloud, is Google Cloud een belangrijke strategische partner", aldus Jörg Hessenmüller, Chief Operating Officer (COO) en lid van de Raad van Bestuur van Commerzbank.

Cloudtechnologie en -expertise

Google Cloud voorziet Commerzbank al sinds 2017 van cloudtechnologie en -expertise. Met deze nieuwe, uitgebreide overeenkomst biedt Google Cloud de bank een diepere set platformdiensten om verdere digitale transformatie mogelijk te maken. Door het gebruik van Google Cloud kunnen Commerzbank-developers een continue integratie en continue levering (CI/CD) mogelijk maken, waardoor ze naadlozer updates in code kunnen doorvoeren. Dit betekent dat het bouwen en onderhouden van applicaties sneller en eenvoudiger wordt, waardoor eindgebruikers toegang krijgen tot geavanceerde financiële apps.

Commerzbank-klanten maken al gebruik van de eerste applicatie die op het Google Cloud Platform is ontwikkeld - de Digitale Kontoanalyse, ofwel de ‘digitale rekeninganalyse’. Deze toepassing biedt meerdere voordelen voor bankklanten en Commerzbank-werknemers, waaronder:

  • Digitale rekeninganalyse, waardoor de bank en klanten kunnen samenwerken om leningaanvragen sneller te verwerken;
  • Het opstellen van nauwkeurige balansen van inkomsten en uitgaven voor elke klantrekening;
  • Betere tracering van historische financiële gegevens, zodat klanten hun inkomsten- en uitgavengedrag in de loop van de tijd kunnen optimaliseren.

"We zijn verheugd om met Commerzbank samen te werken om de bank te helpen digitaal te transformeren. Dit partnerschap betekent dat Google Cloud niet alleen voldoet aan de hoge regelgevingseisen van de financiële sector, maar dat we ook samenwerken aan branchebrede initiatieven zoals de Collaborative Cloud Audit Group om controleerbare transparantie te bieden tegen belangrijke compliance-normen in de financiële dienstverlening", aldus Daniel Holz, vice president, EMEA North Region bij Google Cloud.

De Collaborative Cloud Audit Group (CCAG) is een groep van financiële dienstverleners in Europa die gezamenlijke audits uitvoert bij cloud providers zoals Google Cloud om ervoor te zorgen dat hun materiële outsourcings-activiteiten voldoen aan de regelgeving.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie