Conclusion breidt uit naar Duitsland dankzij krachtenbundeling met het Duitse diva-e

Redactie WINMAG Pro

München/Utrecht – Businesstransformatie en IT-dienstverlener Conclusion breidt uit naar Duitsland door de krachten te bundelen met diva-e, een toonaangevende Duitse Digital Experience dienstverlener. Gezamenlijk spelen Conclusion en diva-e een sterke rol op de West-Europese markt voor end-to-end digitale bedrijfstransformaties. Conclusion stelt zich ten doel diva-e actief te ondersteunen in de volgende fase van organische groei en strategische versterking.

 

Gerenommeerd bedrijf op de Duitse markt

Met ruim 800 digitale experts en een omzet van bijna 100 miljoen euro in 2023, is diva-e een begrip op het gebied van end-to-end Digital Experience-oplossingen in de DACH-markt. Het bedrijf biedt een uitgebreid portfolio van CX-technologieën op het vlak van CMS en e-commerce, zoals Adobe, Salesforce, SAP, Spryker, Scayle en Pimcore. Het klantenbestand omvat veel blue chip-bedrijven zoals ALDI SÜD, Allianz, Bentley, E.ON, ZF Friedrichshafen en FC Bayern München.

Conclusion wil een strategische Europese partner zijn voor ondernemingen, local heroes en overheidsinstellingen die buiten de landsgrenzen opereren. Hiermee speelt Conclusion in op de groeiende vraag van het bestaande klantenbestand. Het opzetten van een even sterk ecosysteem in Duitsland als in Nederland, vormt een belangrijke volgende stap om dat doel te bereiken.

Als direct gevolg van de uitbreiding van Conclusion's ecosysteem profiteren de klanten van beide organisaties van nieuwe zakelijke mogelijkheden. Door het combineren van de technische expertise en bestaande partnerships van diva-e en Conclusion Experience (voorheen 4NG Conclusion), ontstaat een internationale topspeler voor Digital Experience-oplossingen. Bovendien bieden diva-e en Conclusion een internationale delivery structuur en grensoverschrijdende klantbediening met full-service oplossingen en toegang tot een omvangrijke mixed shoring talentenpool in Europa en Zuid-Afrika.

Engbert Verkoren, CEO van Conclusion Group, zegt: "In de Nederlandse markt ondersteunen we klanten over de volle breedte van business transformatie en IT services dienstverlening met ons sterke en gebalanceerd samengestelde portfolio en dankzij een forse capaciteitsuitbreiding door middel van nearshoring vanuit Portugal, Spanje en Zuid-Afrika. Om klanten in al onze Europese kernmarkten vergelijkbare ondersteuning en impact te garanderen, leggen we vandaag het fundament voor een sterk Conclusion ecosysteem in Duitsland met full-stack dienstverlening, te beginnen met de end-to-end Digital Experience-diensten van diva-e.”

“De klik tussen Conclusion en diva-e is bijzonder sterk. diva-e kent net als wij een ondernemende en pragmatische cultuur waarin klantgerichtheid centraal staat. Dankzij de krachtenbundeling kan diva-e de groei versnellen en tegelijkertijd zijn autonomie, leiderschap en unieke cultuur behouden."

"Aansluiten bij het ecosysteem van Conclusion markeert het begin van een nieuw hoofdstuk in ons groeiverhaal,” zegt diva-e CEO Tilman Au. "Het betekent dat we optimaal zijn gepositioneerd voor het realiseren van onze langetermijndoelen om ons serviceportfolio aanzienlijk uit te breiden en de internationale omzet te verhogen, vooral in Centraal-Europa.” diva-e CCO Sirko Schneppe voegt hieraan toe: “Samen met Conclusion zijn we in staat om onze klanten een nog uitgebreidere, complementaire customer experience te bieden. Ze kunnen direct profiteren van de synergievoordelen met betrekking tot de omvangrijke nearshore capaciteiten van Conclusion."

Afhankelijk van de gebruikelijke afsluitvoorwaarden en het verkrijgen van toestemming van de regelgevende instanties, zal de overname naar verwachting in het tweede kwartaal van 2024 worden afgerond.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie