Volledige lijst van cryptovaluta staat op website van Alvalcontainershop

Container huren kan nu ook met 15 verschillende soorten cryptovaluta

Marc Boersma
Wie in Nederland een afvalcontainer wil huren, kan vanaf nu ook met vijftien verschillende soorten cryptovaluta betalen. AfvalcontainerShop is het eerste online Nederlandse containerbedrijf dat vijftien verschillende cryptovaluta, waaronder Bitcoin, Litecoin, Ethereum en Ripple als betaalmiddel accepteert.

De containerverhuurder wil zijn klanten niet alleen een groter aanbod aan betaalmogelijkheden geven, maar het bedrijf wil ook het signaal afgeven dat het juist in de afvalbranche belangrijk is om open te staan voor nieuwe technologieën.

Blockchain

Directeur Richard van Rijnsbergen: ‘We willen een signaal afgeven aan de hele afvalindustrie om gebruik te gaan maken van blockchain. Het accepteren van cryptocurrencies is één ding, maar waar het echt om gaat is dat we de toepassingen van de blockchain, op het gebied van duurzame afvalverwerking en het traceren van recyclebare grondstoffen, verder gaan onderzoeken en ook echt gaan integreren in onze systemen.’

Van Rijnsbergen ziet vooral mogelijkheden op het gebied van het prikkelen van consumenten om hun afval te scheiden. ‘Er is een wereld denkbaar waarbij consumenten worden beloond in de vorm van cryptocurrencies voor het inleveren van bijvoorbeeld gebruikt plastic. Deze digitale munten kunnen vervolgens gebruikt worden om geld op te nemen, of duurzame energie te kopen. Die wereld willen wij zo snel mogelijk gerealiseerd zien.’

Blockchain-toepassingen

Dankzij de nieuwe betaalopties is Afvalcontainershop ‘met trots het eerste afvalbedrijf in Nederland dat ook Bitcoins recyclet.’ aldus Van Rijnsbergen. De volledige lijst van cryptovaluta waarmee klanten voortaan een container kunnen huren en een overzicht van huidige blockchain-toepassingen in de Nederlandse afvalsector, staat gepubliceerd op de website van Alvalcontainershop.

afbeelding van Marc Boersma
Door: Marc Boersma

Marc Boersma | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Marc