App Spotter: B&B

Erik
Vluchten voor het extreem warme of extreem regenachtige weer in Nederland wordt een stuk gemakkelijker met de app B&B (bed and breakfast) van de ANWB.

De app fungeert als een database met daarin meer dan 1800 B&B's in Nederland en veertien andere Europese landen, waaronder Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italiƫ en Zweden. Volgens de ANWB zijn alle eigenaren van deze adresjes de Nederlandse taal machtig.

Zoeken naar een geschikte B&B kan op verschillende manieren. Zo kun je zoeken naar een verblijfplaats op of in de buurt van een specifieke bestemming, zoeken op B&B's in je directe omgeving met behulp van gps en een digitale kaart en zoeken op bepaalde criteria.

Je kunt bijvoorbeeld filteren op een specifiek land, de kamerprijs (inclusief ontbijt), het aantal kamers, de ligging van het B&B en de voorzieningen in zowel het verblijf zelf als de directe omgeving.

Van elke B&B is vervolgens een foto te bekijken met het adres en de prijzen en staat er een korte omschrijving. Ook de contactgegevens, het aantal kamers en de voorzieningen in de B&B en de omgeving zijn per verblijf terug te vinden.

Eenmaal gevonden B&B's kun je opslaan in een favorietenlijst of delen via onder meer Facebook en Twitter. Daarnaast kun je het gastenboek tekenen, maar de ervaringen van anderen zijn hier helaas niet terug te vinden. De app is een enorme 61,5 MB groot, maar is hierdoor ook offline te bekijken.

B&B

Door: Erik Sloots

Erik Sloots | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Erik