App Spotter: Bumpy Road

steven
Veel succesvolle spellen voor iOS combineren een origineel concept met een eenvoudige besturing. Zo schiet je in Angry Birds boze vogels naar gemene varkens en moet je in Cut the Rope touwtjes doorsnijden om een groen monstertje van snoep te voorzien. In Bumpy Road bestuur je een ouder echtpaar in een kleine blauwe cabrio.

Qua originaliteit scoort Bumpy Road erg goed. Je bedient in deze game namelijk niet het autootje maar de weg waarop het rijdt. Door deze op strategische plekken aan te raken ontstaat er een helling en rolt de auto naar voren of naar achteren. Ook kun je de auto laten springen door op de weg eronder te drukken.

Het spel kent twee modi: Evergreen Ride en Sunday Trip. In de eerste moet je het koppel zo ver mogelijk laten komen. Onderweg verzamel je allerlei icoontjes die ervoor zorgen dat je verder kunt rijden. Ook moet je oppassen dat je de oudere automobilisten niet het ravijn in laat rijden. Naast de icoontjes kom je af en toe een zwart-wit foto tegen.

Deze foto wordt toegevoegd aan Memory Lane. Wanneer je alle foto's hebt verzameld, bezit je het complete levensverhaal van het oudere paar.

In Sunday Trip zijn alle ravijnen verdwenen. In deze modus gaat het om snelheid. De bedoeling is zoveel mogelijk icoontjes te verzamelen in zo'n kort mogelijke tijd. Vervolgens kun je elke keer je eigen tijd proberen te verbeteren.

Bumpy Road is een erg leuk en origineel spel. Grafisch ziet het er erg mooi uit op de iPhone dankzij de kleurijke omgevingen en het grappig vormgegeven echtpaar. Het bedienen van de weg vereist wel enige oefening, maar wanneer je dit eenmaal onder de knie hebt is het erg leuk om te spelen.

Bumpy Road

Bumpy Road

 

afbeelding van steven
Door: Steven Vos

Steven Vos | Redacteur

Steven Vos (28) studeerde Journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Vanaf april 2011 is hij werkzaam bij dit magazine en voelt zich daar als een vis in het water.

Vanaf zijn jeugd heeft hij een grote passie voor alles wat met ict te maken heeft en zette hij verschillende eigen computers in elkaar. Ook op het gebied van besturingssystemen heeft hij het nodige gezien. Zo werkte hij met het bijna complete Windows-assortiment (van 3.1 tot 7), Mac OS X en Linux.

Daarnaast hebben mobiele telefoons al jaren zijn interesse. Toen hij in 1998 zijn eerste mobiele telefoon aanschafte, een Nokia 5110, was hij meteen verkocht. Hierna volgden diverse modellen met uiteenlopende functies en besturingssystemen. Het was voor hem dus een kleine stap om professioneel mobiele telefoons te gaan testen, maar ook een tablet slaat hij zeker niet af.

Bekijk alle artikelen van Steven