App Spotter: Sleep Cycle

raymond
Gooi je je wekker 's ochtends ook het liefst door het raam, ongeacht hoe laat je naar bed bent gegaan? Dan is de app Sleep Cycle wellicht iets voor jou. De slimme wekker maakt je wakker op een gunstig moment, waardoor je uitgeruster en relaxter ontwaakt.

Een mens gaat iedere nacht een aantal slaapfases door, waarbij diepe slaapperioden en lichtere fasen haasje over spelen. Sleep Cycle gaat uit van het principe dat je het beste gewekt kunt worden in een lichte slaapfase. De app registreert deze fases aan de hand van je bewegingen in bed. Het maakt hierbij gebruik van de gyroscoop in je iPhone.

Natuurlijk wil je wel op tijd naast je bed staan, ongeacht je slaappatroon. Hiervoor geef je uit een uiterste wektijd op. Vanaf een half uur voor dit tijdstip bepaalt de app wanneer je het beste gewekt kunt worden. Je kunt daarbij kiezen uit een aantal sfeervolle wekgeluiden, allen veel gemoedelijker dan de standaard hysterische wekgeluiden van je iPhone.

Gewenningsperiode

Het gebruik is eenvoudig. Je stelt een uiterste wektijd in en legt de iPhone naast je kussen. Vervolgens doet de app zijn werk en als het goed is sta je een aantal uur later frisser naast je bed. Wel heeft Sleep Cycle een gewenningsperiode van een aantal nachten nodig. Het kalibreert zich aan de hand van je slaapgewoonten. Na ongeveer drie of vier nachten 'klopt' de meting en is de app aan je gewend.

Slaapgrafiek

Sleep Cycle toont desgewenst iedere ochtend je 'slaapgrafiek', waarop je precies kunt zien hoe je slaapfases die nacht verliepen. Deze kun je gemakkelijk doorplaatsen op Facebook, mocht je de behoefte hebben dit met anderen te delen.

Of Sleep Cycle ook voor jou werkt is een kwestie van uitproberen. In het ergste geval wordt je net iets vroeger dan noodzakelijk gewekt en ben een paar cent armer. Gebruik op de iPad is niet aan te raden, simpelweg omdat 's ochtends niet wakker wilt worden met je snufferd of elleboog dwars door het scherm. Op de iPhone is het echter de beste vriend voor naast je kussen. 


afbeelding van raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web:

Momenteel is hij werkzaam als manager contentmarketing bij NoX PR & Content.

Bekijk alle artikelen van Raymond