Apple komt mogelijk met AR-wearable in 2018

Peter Güldenpfennig
Met de Apple Watch weet Apple, als een van de weinigen, relatief succesvol een smart watch naar voren te schuiven. Dat is mogelijk niet de enige wearable die het bedrijf op de markt zet.

Volgens Bloomberg zou Apple op het moment bezig zijn met een wearable-project, specifiek een bril. De bril zou augmented reality-functies (AR) kennen en verbindt uiteraard met je iDevice, waarvan de iPhone de meest waarschijnlijke is. Volgens insiders zou Apple met mogelijke leveranciers hebben gepraat en ook near-eye displays hebben besteld om testredenen.

Nieuwe devices van Apple

Hoewel Apple nog steeds behoorlijk wat geld binnenharkt, voelt het bedrijf wel de druk om iets nieuws te introduceren nu zowel de iPhone-verkopen als de iPad-verkopen per jaar lager uitvallen. De focus op AR is en blijft echter wel een flinke gok. Eerder al heeft Google geprobeerd een AR-wearable op de markt te brengen met Google Glass, wat uiteindelijk geen succes was.

Als Apple toch besluit een dergelijke wearable op de markt te brengen, kunnen we deze wel pas op zijn vroegst in 2018 verwachten. Bovendien staat het allerminst vast dat Apple een dergelijke wearable gaat uitbrengen en is het goed mogelijk dat AR in een andersoortig Apple-product uiteindelijk het licht ziet, als dat al gaat gebeuren. Want als Apple er geen heil in ziet, gaat dat product er ook echt niet komen.

afbeelding van Peter Güldenpfennig

Peter Güldenpfennig | Redacteur

Peter Güldenpfennig is vaste redacteur voor WINMAG Pro. Hij schrijft nieuws, analyses en achtergrondverhalen over mobility, gadgets, internet en software. Zijn interesses liggen bij sociaal-culturele aspecten van ICT in het algemeen, en gaming in het bijzonder.

Bekijk alle artikelen van Peter