Apple maakt nieuwe versie van Mac OS X bekend

Redactie WINMAG Pro
Apple zal volgend jaar zomer een nieuwe versie van Mac OS X op de markt brengen, met als bijnaam 'Lion'. Op de persconferentie 'Back to the Mac' presenteerde Apple-baas Steve Jobs de nieuwe versie van het besturingssysteem.

“Mac OS X meets the iPad”, zo werd Lion gekarakteriseerd door Jobs. Het nieuwe besturingssysteem zal namelijk applicaties kunnen weergeven op ongeveer dezelfde manier als de iPad dat doet. Op het scherm van de Mac staan alle applicaties keurig naast elkaar en de gebruiker kan door meerdere pagina's met toepassingen bladeren.

Daarnaast kunnen in Lion de applicaties fullscreen worden weergegeven. Het programma Mission Control geeft gebruikers daarbij een overzicht van alle applicaties en andere programma's die op de Mac actief zijn. Het geheel kan worden bestuurd met de bekende 'gestures' van Apple, via de trackpad van de Macbook of de onlangs gelanceerde Magic Trackpad.


App Store

Om de iPad-ervaring op de Mac compleet te maken, zal Apple binnen drie maanden met een App Store voor Mac OS X komen. Voor deze desktopversie van de App Store gelden dezelfde voorwaarden als voor de mobiele versie. Het aanbod zal eveneens bestaan uit zowel betaalde als gratis applicaties.

Hierbij valt vooral de de desktop-versie van de Facetime-applicatie op. Mac-gebruikers kunnen hiermee naar elkaar videobellen, evenals naar personen die de applicatie gebruiken op hun iPhone of iPod Touch. Facetime zal gekoppeld worden aan het ingebouwde adresboek van OS X.


afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie