Aantal bugs gefixt in testupdate

Apple rolt vierde betaversie iOS 10 10.2 uit

Nikki Veerbeek
Apple is begonnen met het uitrollen van de vierde betaversie van iOS 10.2. Developers kunnen de update nu al installeren, publieke testers mogen de beta in de komende week verwachten.

Publieke betaversies helpen Apple fouten ontdekken

Een publieke betaversie figureert als test: hiermee ontdekt Apple wat ze nog moeten fixen voordat een update alle iPhone-gebruikers bereikt. In tegenstelling tot de updates voor developers, zijn de publieke betaversies helemaal gratis als je je inschrijft bij Apple’s Beta Software Program. Als je momenteel al onderdeel uitmaakt van dit programma, kun je de nieuwe versie downloaden als een over-the-air-update (OTA).

Vroegtijdige toegang tot developer previews Android

Concurrent Google onthulde onlangs het gebruiksvriendelijke Android Beta Program, die vroegtijdige toegang tot developer previews van Android biedt.

Tv-app van Apple

Besturingssysteem iOS 10 maakte haar opwachting in de Apple Store en draait inmiddels op meer dan 60 procent van de iDevices. Op de prille test-update van iOS 10.2 prijkt opnieuw - net als in de tweede en derde betaversie - de onlangs debuterende tv-app van Apple. De elektronicagigant rekende af met een aantal bugs in de app. Gebruikers krijgen bijvoorbeeld niet meer de onophoudelijke vraag om met tv-gerelateerde apps van derde partijen te verbinden. Verder zou het artwork voor gesynchroniseerde inhoud nu correct moeten zijn.

Helemaal bug-vrij is de tv-app nog niet. Zo duurt het openen van de app vrij lang, kun je ‘m na het verwijderen niet meer herstellen en crasht het op de iPod Touch .