Apple stevent af op nieuw record

Peter Güldenpfennig
Volgens een rapport van analistenbureau Morgan Stanley stevent Apple opnieuw af op een verkooprecord voor het eerste kwartaal van 2015. Het aantal verkochte iPhones ligt dit kwartaal mogelijk boven de 50 miljoen, aldus het rapport.

Morgan Stanley’s AlphaWise Smartphone Tracker suggereert dat Apple de vraag naar de iPhone amper aan kan. Dit heeft alles te maken met het groeiende succes van het merk in China, waar elke vierde verkochte smartphone een iPhone zou zijn.

Hoewel de vraag volgens de analisten van Morgan Stanley op 55 miljoen iPhones dit eerste kwartaal ligt, zou Apple niet aan dit aantal kunnen voldoen wat productie betreft. In totaal zouden er rond de 54 miljoen iPhones verkocht kunnen worden.

Apple iPhone sell-out vs estimate

Als deze voorspelling klopt dan stevent Apple af op een nieuw record. Het laatste kwartaal van 2013 en die van 2014 waren ook al recordkwartalen met meer dan 50 miljoen verkochte iPhones. Apple heeft inmiddels al meer dan 700 miljoen iPhones verkocht, zo maakten zij eerder deze maand bekend .

afbeelding van Peter Güldenpfennig

Peter Güldenpfennig | Redacteur

Peter Güldenpfennig is vaste redacteur voor WINMAG Pro. Hij schrijft nieuws, analyses en achtergrondverhalen over mobility, gadgets, internet en software. Zijn interesses liggen bij sociaal-culturele aspecten van ICT in het algemeen, en gaming in het bijzonder.

Bekijk alle artikelen van Peter