Apple werkt mogelijk aan 15- en 17-inch MacBook Air

steven
Apple zou mogelijk werken aan een 15- en 17-inch-versie van de MacBook Air. Ook bestaat de kans dat deze modellen de merknaam MacBook Pro zullen dragen. Apple zou de optische drive weglaten en de traditionele harde schijf vervangen door een ssd-versie.

Volgens de website MacRumors bevindt het 15-inch model zich al in de laatste testfase. Bij de introductie van de MacBook Air bevond de laptop zich in het hogere prijssegment. Het nieuwste model is echter verkrijgbaar vanaf 949 euro in de als 11,6-inch. Daarom heeft Apple dit model als vervanger voor 999 euro kostende traditionele MacBook in de markt gezet.

De website TUAW deelt deze mening en voegt er zelfs nog een 17-inch-variant aan toe. Zij gaan ervan uit dat de modellen onder de Pro-merknaam zullen verschijnen en rond de kerstdagen in de winkel zullen liggen.

Veel kenners op internet verwachten dat het design van de Air uiteindelijk ook in de Pro-serie zal belanden. De grootste veranderingen zullen het ontbreken van een optische drive zijn en het gebruik van ssd-schijven. Recentelijk bracht Apple al een Mac Mini uit zonder optische drive.

Apple krijgt vanaf dit najaar meer concurrentie op het gebied van de ultraportables. Tegen die tijd zullen de zogenoemde Ultrabooks van Intel verschijnen. Net als de Netbooks heeft Intel een aantal richtlijnen voor deze modellen vastgelegd. Zo mogen ze maar 20 mm dik zijn, beschikken ze over een ultrazuinige Ivy Bridge-processor en beschikken ze over een ssd-schijf. Fabrikanten zoals Acer, Asus, Dell, HP en Lenovo hebben al bevestigd met een eigen Ultrabook op de markt te komen.

MacBook Air

afbeelding van steven
Door: Steven Vos

Steven Vos | Redacteur

Steven Vos (28) studeerde Journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Vanaf april 2011 is hij werkzaam bij dit magazine en voelt zich daar als een vis in het water.

Vanaf zijn jeugd heeft hij een grote passie voor alles wat met ict te maken heeft en zette hij verschillende eigen computers in elkaar. Ook op het gebied van besturingssystemen heeft hij het nodige gezien. Zo werkte hij met het bijna complete Windows-assortiment (van 3.1 tot 7), Mac OS X en Linux.

Daarnaast hebben mobiele telefoons al jaren zijn interesse. Toen hij in 1998 zijn eerste mobiele telefoon aanschafte, een Nokia 5110, was hij meteen verkocht. Hierna volgden diverse modellen met uiteenlopende functies en besturingssystemen. Het was voor hem dus een kleine stap om professioneel mobiele telefoons te gaan testen, maar ook een tablet slaat hij zeker niet af.

Bekijk alle artikelen van Steven