Apple's App Store bereikt mijlpaal van vijftien miljard downloads

steven
Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat hun App Store de grens van vijftien miljard downloads is gepasseerd. Wereldwijd hebben ruim 200 miljoen iPhone-, iPad- en iPod touch-bezitters toegang tot deze online winkel. Het assortiment in de App Store omvat meer dan 425.000 apps.

De App Store is beschikbaar in negentig landen. Van het totale aanbod van 425.000 apps zijn er meer dan 100.000 speciaal voor de iPad. In totaal brachten de apps 2,5 miljard dollar op, wat het bedrijf aan de ontwikkelaars heeft overgemaakt. Apple houdt zelf 30 procent hiervan, wat neerkomt op ongeveer 1 miljard dollar.

Apple opende zijn winkel op 10 juli 2008, een dag voordat de iPhone 3G gelanceerd werd. Begin dit jaar introduceerde het bedrijf ook een speciale App Store voor hun besturingssysteem Mac OS X. Ook Microsoft heeft plannen om een soortgelijke functie aan Windows toe te voegen.

afbeelding van steven
Door: StevenVos

StevenVos | Redacteur

Steven Vos (28) studeerde Journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Vanaf april 2011 is hij werkzaam bij dit magazine en voelt zich daar als een vis in het water.

Vanaf zijn jeugd heeft hij een grote passie voor alles wat met ict te maken heeft en zette hij verschillende eigen computers in elkaar. Ook op het gebied van besturingssystemen heeft hij het nodige gezien. Zo werkte hij met het bijna complete Windows-assortiment (van 3.1 tot 7), Mac OS X en Linux.

Daarnaast hebben mobiele telefoons al jaren zijn interesse. Toen hij in 1998 zijn eerste mobiele telefoon aanschafte, een Nokia 5110, was hij meteen verkocht. Hierna volgden diverse modellen met uiteenlopende functies en besturingssystemen. Het was voor hem dus een kleine stap om professioneel mobiele telefoons te gaan testen, maar ook een tablet slaat hij zeker niet af.

Bekijk alle artikelen vanSteven