Archos presenteert 101 G9 en 80 G9 tablets

steven
Archos introduceert de G9-tabletserie. Deze tablets beschikken over een dualcore-processor met 1,5 Ghz en een 250 GB harde schijf. Het bedrijf is daarmee de eerste fabrikant die zijn tablets met een conventionele schijf uitrust in plaats van een ssd.

De 101 G9 heeft een 10,1 inch scherm met beeldverhouding van 16:10 en een resolutie van 1280 bij 600. Archos richt zich met dit model op multimediagebruik. De 80 G9 kent een andere focus. Met een 8 inch-scherm en een resolutie van 1024 bij 768 (4:3 beeldverhouding) is het apparaat volgens Archos ideaal voor het browsen en lezen van e-books en kranten.

Naast het gebruik van wifi biedt de fabrikant ook een oplossing voor 3g. De Archos G9 3G-Stick is een standaard 3g-stick voor laptops, die ook werkt op alle Archos-tablets. De achterkant van de tablets zijn voorzien van een verborgen usb-poort waar de stick precies in past.

De Archos 80 G9 is verkrijgbaar vanaf 249 euro,  de 101 G9 vanaf 299 euro. De 3G-Stick kost 49 euro. De modellen liggen vanaf eind september in de winkel.

Archos G9

 

 

afbeelding van steven
Door: Steven Vos

Steven Vos | Redacteur

Steven Vos (28) studeerde Journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Vanaf april 2011 is hij werkzaam bij dit magazine en voelt zich daar als een vis in het water.

Vanaf zijn jeugd heeft hij een grote passie voor alles wat met ict te maken heeft en zette hij verschillende eigen computers in elkaar. Ook op het gebied van besturingssystemen heeft hij het nodige gezien. Zo werkte hij met het bijna complete Windows-assortiment (van 3.1 tot 7), Mac OS X en Linux.

Daarnaast hebben mobiele telefoons al jaren zijn interesse. Toen hij in 1998 zijn eerste mobiele telefoon aanschafte, een Nokia 5110, was hij meteen verkocht. Hierna volgden diverse modellen met uiteenlopende functies en besturingssystemen. Het was voor hem dus een kleine stap om professioneel mobiele telefoons te gaan testen, maar ook een tablet slaat hij zeker niet af.

Bekijk alle artikelen van Steven