Asus Zenbook UX305

Redactie WINMAG Pro
Slank, strak en zo snel als een luipaard, zo kunnen we de ZenBook kort en krachtig omschrijven. Met een gewicht van 1200 gram en een dikte van 12,3mm is het wat formaat betreft al een werkpaard on the go. Eén waar je mee gezien mag worden trouwens, want het design is minimalistisch strak gehouden.

Het 13.3-inch ips-scherm is met een resolutie van 3200x1800 pixels en 276ppi indrukwekkend om naar te kijken. Toch, de matte finish is zowel een vloek als een zegen. Omdat het een Windows 8-notebook is, ben je direct geneigd om het scherm aan te raken en te gaan swipen terwijl het geen touchscreen is. Dat kun je Asus niet aanrekenen natuurlijk, maar het was wel even een omschakeling. Het voordeel is wel dat de display continu helder blijft, ook wanneer hier licht in valt. Wel wat jammer zijn de randen die met een matte finish gepaard gaan. Van buiten is ‘ie mooi, maar de binnenkant doet daar niets aan af.

De ZenBook draait op een Intel Core M 5Y10, heeft 4GB aan intern geheugen en een ssd vanaf 128GB aan boord. Die pk’s en ruimte leveren je alle kracht die je nodig hebt om te doen wat je moet doen in een flinterdunne behuizing. En met de nodige accuduur trouwens, want Asus belooft negen uur werken op de ZenBook. Voor de consument komen er twee varianten van de ZenBook op de markt, waarbij de ene variant meer (256GB) dan de andere (128GB) ssd-ruimte tot zijn beschikking heeft. Daarbovenop komt nog een zakelijke variant met aan boord een AC-module voor AC-wifi. Hiermee ben je dus een stuk meer futureproof.

In het kort

  • Strak design
  • Genoeg ruimte en pk’s
  • Lange accuduur
Prijs: vanaf €749,-
Info: asus.com
afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie