ASUSTOR AS7010T

Redactie WINMAG Pro
De AS7010T is een ‘kingsize’ nas, zowel qua specificaties, prestaties en features. Het duidelijk dat dit geen huis-tuin-en-keuken nas is, nee, Asus mikt met de AS7010T duidelijk op de hogere segmenten van de markt. Dat betekent niet dat de AS7010T niet geschikt is voor de consument, maar jan-modaal zal niet zomaar de AS7010T thuis gebruiken.

Als we kijken naar de hardware draait de AS7010T op een Intel Core i3-4330 dual core processor en wordt deze standaard geleverd met 2GB werkgeheugen, welke je kunt uitbreiden tot 16GB. Tien drive-bays bieden een theoretisch maximum van 60TB aan opslag en om alle data van en naar de nas te transporteren heb je twee gigabit netwerkpoorten met link aggregratie voor een verhoogde datastroom en backup wanneer een van de twee verbindingen wegvalt. Op de AS7010T vind je ook drie usb-3.0, twee usb-2.0 en twee esata-poorten terug, samen met een S/PDIF uitgang en hdmi 1.4a-poort. De laatste twee aansluitingen maken de AS7010T dus ook geschikt als volwaardig mediacenter.

Netwerk- en systeembeheerders hebben met de AS7010T weinig hoofdpijn; enkele speciale features maken de integratie van de nas in een Windows Server netwerkomgeving kinderwerk. Nieuw is de integratie van Windows ACL, waarmee je vanuit Windows Explorer of vanuit ADM’s eigen bestandverkenner de benodigde rechten kunt toekennen. Over veiligheid hoef je je verder ook geen zorgen te maken: de AS7010T ondersteunt AES 256-bit’s versleuteling tot op folderniveau.

We zijn niet heel verrast door de ondersteuning voor clouddiensten zoals Dropbox, Google Drive maar ook HiDrive en Amazon S3 worden ondersteund: genoeg backup mogelijkheden. Sluit je de AS7010T aan als mediacenter, dan krijg je via de ASUSTOR Portal applicatie toegang tot een handvol applicaties zoals XBMC (Xbox Media Center), YouTube, Google Chrome, Boxee en meer. Vervolgens kun je dit in 4K-resolutie op een tv of monitor presenteren via de hdmi-poort en dat is best indrukwekkend voor een nas.

In het kort

  • Veel opslagruimte
  • Ook geschikt als volwaardig mediacenter
  • Intergratie is kinderspel
  • Integratie van Windows ACL
  • AES 256-bit versleuteling
Prijs: €1849,-
Info: asustor.com
afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie