Bijna de helft van de smartphone-bezitters gebruikt Whatsapp

steven
Bijna de helft van de smartphone-bezitters gebruikt de applicatie Whatsapp. Dit blijkt uit onderzoek van Telecompaper. Onder Apple-gebruikers lag dit percentage een stuk hoger met 70 procent. Ook werd de applicatie het best gewaardeerd onder zijn gebruikers.

De populairste apps zijn nog steeds spelletjes, maar liefst zestig procent van de ondervraagden zegt deze op zijn toestel te installeren. De software van Facebook staat bij 48 procent van de deelnemers, maar Whatsapp komt snel dichterbij. In de afgelopen vier maanden steeg het gebruik van deze applicatie van 30 naar 43 procent.

De flinke stijging van het gebruik van Whatsapp zou weleens door KPN kunnen komen. In mei kondigde de telecomaanbieder aan stappen te willen ondernemen tegen het gebruik hiervan. Het bedrijf zou veel sms-inkomsten mislopen door de applicatie. De politiek heeft dit echter voorkomen door de netneutraliteitswet aan te nemen. Door al deze commotie kreeg Whatsapp een tijdlang veel media-aandacht, wat de naamsbekendheid ten goede kwam.

Volgens Telecompaper zit het gebruik van mobiele applicaties in Nederland duidelijk in de lift. Ongeveer 70 procent van de smartphone-gebruikers zegt mobiele applicaties te downloaden, een jaar geleden was dit nog maar 50 procent.

afbeelding van steven
Door: Steven Vos

Steven Vos | Redacteur

Steven Vos (28) studeerde Journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Vanaf april 2011 is hij werkzaam bij dit magazine en voelt zich daar als een vis in het water.

Vanaf zijn jeugd heeft hij een grote passie voor alles wat met ict te maken heeft en zette hij verschillende eigen computers in elkaar. Ook op het gebied van besturingssystemen heeft hij het nodige gezien. Zo werkte hij met het bijna complete Windows-assortiment (van 3.1 tot 7), Mac OS X en Linux.

Daarnaast hebben mobiele telefoons al jaren zijn interesse. Toen hij in 1998 zijn eerste mobiele telefoon aanschafte, een Nokia 5110, was hij meteen verkocht. Hierna volgden diverse modellen met uiteenlopende functies en besturingssystemen. Het was voor hem dus een kleine stap om professioneel mobiele telefoons te gaan testen, maar ook een tablet slaat hij zeker niet af.

Bekijk alle artikelen van Steven