Buffalo Technology introduceert TeraStation Pro

steven
Buffalo Technology introduceert met de TeraStation Pro-productlijn een reeks van professionele nas-oplossingen voor het mkb. De TeraStation Pro is beschikbaar in vijf verschillende uitvoeringen. Naast een rack 1 U-model biedt Buffalo vier varianten met twee, vier, zes of acht sata-schijven.

Buffalo Technology richt zich met deze storage-oplossingen op zowel het mkb als ondernemingen met maximaal tweehonderd medewerkers. De nieuwe productlijn beschikt over een Intel Atom D510 1,66 Ghz dualcore-processor en 2 GB  intern geheugen. Deze combinatie moet zorgen voor een snelle overdracht van gegevens. De dataoverdrachtsnelheid kan volgens de fabrikant oplopen tot 100 MB per seconde.

Buffalo Technology garandeert een consistent en homogeen systeem. Daarom levert de fabrikant zijn nas-oplossingen altijd met geïnstalleerde harde schijven die vooraf zijn getest en volledig onder de garantie vallen.

De nieuwe nas-lijn biedt ondersteuining aan tal van raid-varianten. Dit vooral voor het geval dat een of meerdere harde schijven het laten afweten. Afhankelijk van het aantal harde schijven kun je kiezen uit standaard, 0, 1, 5, 6, 10, 50, 51 of 61. De modellen met vier schijven ondersteunen ook raid 6.

Buffalo levert verder het volledige softwarepakket NovaBACKUP met tien licenties voor databescherming. Daarnaast heb je toegang tot de nas via een WebAcces-applicatie voor iPhone, iPad of Android-apparaat. Voor de beveiliging beschikt de app over een 128 bits aes-encryptiemodule.

De Buffalo TeraStation Pro’s zijn per direct verkrijgbaar voor bedragen van 419 euro excl. btw (TerraStation Pro Duo 2 TB) tot 2349 euro excl. btw (TerraStation 8 Bay 16 TB).

Buffalo TeraStation

afbeelding van steven
Door: StevenVos

StevenVos | Redacteur

Steven Vos (28) studeerde Journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Vanaf april 2011 is hij werkzaam bij dit magazine en voelt zich daar als een vis in het water.

Vanaf zijn jeugd heeft hij een grote passie voor alles wat met ict te maken heeft en zette hij verschillende eigen computers in elkaar. Ook op het gebied van besturingssystemen heeft hij het nodige gezien. Zo werkte hij met het bijna complete Windows-assortiment (van 3.1 tot 7), Mac OS X en Linux.

Daarnaast hebben mobiele telefoons al jaren zijn interesse. Toen hij in 1998 zijn eerste mobiele telefoon aanschafte, een Nokia 5110, was hij meteen verkocht. Hierna volgden diverse modellen met uiteenlopende functies en besturingssystemen. Het was voor hem dus een kleine stap om professioneel mobiele telefoons te gaan testen, maar ook een tablet slaat hij zeker niet af.

Bekijk alle artikelen vanSteven