35 klassieke Apple Macintosh-computers in de verkoop

Collectie klassieke Apple Macintosh-computers te koop

Peter Güldenpfennig
Het New Yorkse Tekserve, die zich bezighielden met het repareren van Apple-gerelateerde producten, sluit zijn deuren. En met de sluiting gaat hun klassieke Macintosh-verzameling in de verkoop.

Die verzameling is niets minder dan indrukwekkend. De collectie bestaat uit 35 klassieke Apple-computers waaronder een Macintosh 128k gesigneerd door Steve Wozniak, een NeXTcube (technisch gezien geen Macintosh natuurlijk), de Apple IIc en de Outbound, een Macintosh compatible laptop.

Apple IIc

Apple Macintosh-collectie kopen

De conditie van de collectie is volgens de veilingsite 'redelijk tot goed'. Het startbod lag op 8.000 dollar maar is nu, met zestien biedingen, inmiddels gestegen tot 29.000 dollar. Een behoorlijke prijs, maar je krijgt er wel een collectie voor die stuk voor stuk bestaan uit, zoals Tekserve het zelf zegt, belangrijke items zijn in de evolutie van de producten van Apple.

Je hebt nog vijf dagen om te bieden op de Apple Macintosh-veiling en dat kan hier.

afbeelding van Peter Güldenpfennig

Peter Güldenpfennig | Redacteur

Peter Güldenpfennig is vaste redacteur voor WINMAG Pro. Hij schrijft nieuws, analyses en achtergrondverhalen over mobility, gadgets, internet en software. Zijn interesses liggen bij sociaal-culturele aspecten van ICT in het algemeen, en gaming in het bijzonder.

Bekijk alle artikelen van Peter