'Concurrenten iPad maken in 2012 flinke groei door'

steven
Ondanks dat Apple's iPad in 2012 een verwachtte groei zal doormaken van 55 procent komen de concurrenten steeds dichterbij. Volgens website Digitimes stevenen die namelijk af op een groei van 137 procent in 2012.

Volgens de website zal er aan het eind van het jaar een lichte verzadiging optreden in de vraag naar de iPad 2. Op dat komt Google juist met hun nieuwe Android 4.0 Ice Cream Sandwich-besturingssysteem. Hierdoor moet de vraag naar Android-tablets juist toenemen.

Naast nieuwe software hebben veel fabrikanten van arm-processoren (die gebruikt worden in tablets) nieuwe modellen aangekondigd voor eind 2011 en begin 2012. Zo moet nVidia's Tegra 3 eind september verschijnen. Deze processor zal Asus waarschijnlijk in de opvolger van de Eee Pad Transformer gaan gebruiken.

Digitimes denkt verder dat doordat Android 4.0 op zowel smartphones als tablets gaat verschijnen, het ervoor kan zorgen dat Apple-gebruikers over zullen stappen.

Asus Eee Pad Transformer

afbeelding van steven
Door: Steven Vos

Steven Vos | Redacteur

Steven Vos (28) studeerde Journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Vanaf april 2011 is hij werkzaam bij dit magazine en voelt zich daar als een vis in het water.

Vanaf zijn jeugd heeft hij een grote passie voor alles wat met ict te maken heeft en zette hij verschillende eigen computers in elkaar. Ook op het gebied van besturingssystemen heeft hij het nodige gezien. Zo werkte hij met het bijna complete Windows-assortiment (van 3.1 tot 7), Mac OS X en Linux.

Daarnaast hebben mobiele telefoons al jaren zijn interesse. Toen hij in 1998 zijn eerste mobiele telefoon aanschafte, een Nokia 5110, was hij meteen verkocht. Hierna volgden diverse modellen met uiteenlopende functies en besturingssystemen. Het was voor hem dus een kleine stap om professioneel mobiele telefoons te gaan testen, maar ook een tablet slaat hij zeker niet af.

Bekijk alle artikelen van Steven