Dell Latitude E5250

Redactie WINMAG Pro
De Latitude E5250 is een redelijk compacte, maar bulky laptop. Hij voelt net iets te dik en ziet er ook zo uit. Het is in ieder geval even slikken als je het apparaat naast een ultrabook zet. Daarbij is het gewicht van ruim 1,66 kg behoorlijk zwaar voor een notebook van dit formaat.

Wel moeten we Dell complimenten geven over de zeer goede behuizing die het apparaat een robuust uiterlijk meegeeft. De behuizing is zeer stevig en de aanwezige ports liggen diep. De Dell Latitude E5250 komt in diverse configuraties. Binnenin vinden we een Intel Core i5-processor geklokt op 2,0 GHz. Verder zit er 8 GB aan intern geheugen in en een Sandisk X110 ssd van 256 GB voor de nodige opslag.

Aan de rechterkant vind je een always on usb 3.0-poort, een mini-DisplayPort en een sd-poort. Aan de achterkant zitten nog eens twee usb 3.0-poorten, een lan-poort en een hdmi-poort. Onderop vind je een dock-aansluiting. Vreemd is dat deze niet afgeschermd is. Een klepje is, zeker op de onderkant, geen overbodige luxe. Het 12.5-inch matte scherm is niet bepaald een looker. De bezel is bizar breed en de resolutie is met 1366 bij 768 matig. Wel handig zijn de geanodiseerde scharnieren waarmee je het scherm 180 graden kunt omklappen. Dankzij de ssd start de notebook in een mum van tijd op en navigeer je razendsnel door je bestanden. Dat niet alleen, ook online staat de Latitude zijn mannetje en doet wat je vandaag de dag verwacht van een zakelijke notebook. Zo ondersteunt de draadloze netwerkadapter 802.11 AC wifi. Een ander punt waarop de Latitude weet te scoren, is de accu. Met ruim acht uur, bijna negen, waarbij de wifi constant aanstaat, kunnen we stellen dat de notebook ruim boven het gemiddelde scoort.

Het keyboard heeft goed gescheiden toetsen met een lekkere diepe aanslag. Over het touchpad zijn we minder te spreken. Het is een Alps-touchpad, en die zien er nu eenmaal beter uit dan ze werken. Maar het touchpad scrolt behoorlijk en de pad herkent ook andere gestures prima. Verder zit er een fingerprint reader rechtsonder op de notebook en heb je de optie om een op maat gemaakte oplossing aan te schaffen via Dell Data Protection. Deze oplossingen gaan van enterpriseniveau tot aan individueel niveau, dus er zitten ook geschikte oplossingen bij gericht op mkb’ers.

In het kort

  • Lange accuduur
  • Veel aansluitingen
  • Razendsnel
Prijs: vanaf €1.029,-
Info: dell.com
afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie