Dell Solutions Tour 2014: Dell toont gevirtualiseerde Precision-workstations

raymond
De Precision-werkstations van Dell kennen we eigenlijk in twee vormfactors: een mobiele variant (laptop) en als klassieke desktop-pc. Vandaag toonde Dell tijdens de Solutions Tour 2014 in de Amsterdam Arena een nieuwe derde variant: die van een virtuele machine.

De Precision-lijn van Dell bestaat uit workstations: dik uitgeruste laptops en desktops met een professionele videokaart en speciale optimalisatiesoftware, bedoeld voor intensieve klussen als CAD-applicaties en 3D-rendering. Maar zoals eigenlijk alle zakelijke IT zich langzaam maar zeker richting de cloud en richting virtualisatie begeeft, gaat Dell ook deze workstations gevirtualiseerd aanbieden. Via hun nieuwe technologie Wyse Datacenter for Virtual Workstations moet je straks een workstation-ervaring en dito functionaliteit, snelheid en rekenkracht kunnen krijgen binnen een virtuele machine.

De werkelijke desktop draait vanaf de speciaal voor dit doeleinde ingerichte en opgetuigde Dell Wyse-server. Via een Citrix-client maak je hiervan gebruik op ieder endpoint dat deze client draait. Zo kun je, in ieder geval in theorie, met een eenvoudige tablet de Windows-desktop met Precision-rekenkracht aanspreken. Deze technologie is bovendien ISV-gecertificeerd, een standaard die een goede gebruikservaring moet garanderen. Al vanaf tien virtuele machines kun je 'instappen'.

Voordelen

De voordelen? Die zijn eigenlijk gelijk aan die van een 'normale' gevirtualiseerde desktop. Beheer is eenvoudiger en security-problematiek kun je beter tackelen. Ook maak je op die manier onder de streep effectiever gebruik van je bestaande assets en gedane investeringen. Dell benadrukt wel dat de technologie het een en ander zal vergen van je infrastructuur, de servers hebben flink wat backbone nodig om de Precision-rekenkracht virtueel te distribueren.

On premise vs. de cloud

Dell gaat in eerste instantie de technologie aanbieden als kant-en-klare rack-and-stack-oplossing, inclusief de benodigde licenties. De servers draai je in eerste instantie nog on-premise, maar Dell kijkt met partners of ze dit in toekomst als een service vanuit de cloud kunnen aanbieden.

Meer informatie vind je op de Dell-website.

afbeelding van raymond

RaymondLuijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web:

Momenteel is hij werkzaam als manager contentmarketing bij NoX PR & Content.

Bekijk alle artikelen vanRaymond