Onderzoek van McAfee

Deze artiesten halen het vaakst een virus binnen

Redactie WINMAG Pro
Waarom je Graig David zou willen googelen is al een grote vraag, maar er zitten nog grote risico's aan verbonden ook wanneer je de naam van de aalgladde Britse R&B-zanger in een zoekmachine tikt.

Dat blijkt uit jaarlijkse cijfers van McAfee. De namen van bekende personen worden vaak door cybercriminelen gebruikt om nietsvermoedende internetgebruikers naar verdachte sites te lokken of ze te laten klikken op gevaarlijkste software.​

De verleiding is groot volgens McAfee

'Nu de nieuwste albums, video's en films verkrijgbaar zijn op al onze aangesloten devices, is de verleiding zeer groot om te klikken op content dat zou leiden naar de meest recente updates over je favoriete artiest, maar uiteindelijk malafide sites met dito software verbergt', legt Nick Viney, consumer VP bij McAfee aan NME uit. 'Let dus op cybersecurityrisico's wanneer je klikt voor gratis content.

Terug naar de meest virusgevoelige sterren: na Craig David volgen Emeli Sande en ex-One Direction-lid Liam Payne. Meest gevaarlijke Bekende Nederlander is Martin Garrix, zo ondervond McAfee. In de VS is dan weer Avril Lavigne virusmagneet #1. De gehele lijst ziet er zo uit:

Craig David
Emeli Sande
Liam Payne
Adele
Ed Sheeran
Jessie J
Rita Ora
Charli XCX
Lily Allen
Zayn Malik

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie