Deze docu legt je in 30 minuten uit wat quantum computing is

Peter Güldenpfennig
Quantum computing is een technologie die op het moment van schrijven nog in een experimentele fase verkeert, maar waarbinnen al wel een hoop voortgang is geboekt. Geen idee wat het is? Geen probleem, deze docu legt het je in 30 minuten uit.

Quantum computers maken gebruik van kwantummechanica in plaats van het traditionele binaire systeem waar 'gewone' computers gebruik van maken. Digitale informatie wordt uitgedrukt in qubits in plaats van bits. Informatie in qubits kunnen tegelijkertijd een 0- en 1-positie bevatten, anders dan bits die enkel of een 0-, of een 1-positie kent met betrekking tot de digitale informatie. In theorie zijn er met qubits dus zeer complexe bewerkingen mogelijk die met 'normale' computers niet mogelijk zijn.

Behoorlijk zware kost dus, maar het is wel degelijk uit te leggen. Onderstaande video legt je in 30 minuten uit wat quantum computers zijn en welke voordelen deze bieden tegenover klassieke oplossingen.

afbeelding van Peter Güldenpfennig

Peter Güldenpfennig | Redacteur

Peter Güldenpfennig is vaste redacteur voor WINMAG Pro. Hij schrijft nieuws, analyses en achtergrondverhalen over mobility, gadgets, internet en software. Zijn interesses liggen bij sociaal-culturele aspecten van ICT in het algemeen, en gaming in het bijzonder.

Bekijk alle artikelen van Peter