Dit is de iPhone 6S en 6S Plus

Peter Güldenpfennig
Niet bepaald onverwacht: Apple heeft de iPhone 6S en 6S Plus aangekondigd. Uitgerust met de nieuwe A9-chip van Apple die behoorlijk wat sneller is.

De smartphones zijn behoorlijk wat sneller dan de iPhone 6, zo'n zeventig procent sneller belooft Apple. Dit dankzij de A9-chip, daar waar de iPhone 6 voorzien is van de A8-chip. Interessant is het materiaal van de toestellen, dat opgebouwd is uit een aluminium waaruit ook de iWatch bestaat en wat sterker is dan het materiaal waaruit de oude lijn iPhones bestaat.

3D Touch

De toestellen zijn voorzien van 3D Touch, een variant van Force Touch waarbij de drukgevoeligheid bepaalt wat voor actie er uitgevoerd wordt. Dit biedt interessante opties voor ontwikkelaars tot nieuwe besturing van je smartphone. Ook de van de iWatch bekende taptic engine is aanwezig; deze brengt nuance, feedback en context in de acties die je wilt uitvoeren, zoals het peeken van een e-mail in plaats van deze direct te openen wanneer je deze aantikt.

Camera

De camera heeft Apple een grote update gegeven in de nieuwe toestellen. Deze is van acht naar twaalf megapixels gegaan. Met de geüpdatete camera is het nu mogelijk om in ultra-hd beelden te schieten.

Prijs en beschikbaarheid

Over de prijs is nog niets bekend, maar de toestellen vinden in ieder geval hun weg naar Europa 25 september. De Benelux zit hier niet bij, deze zal later volgen.

afbeelding van Peter Güldenpfennig

Peter Güldenpfennig | Redacteur

Peter Güldenpfennig is vaste redacteur voor WINMAG Pro. Hij schrijft nieuws, analyses en achtergrondverhalen over mobility, gadgets, internet en software. Zijn interesses liggen bij sociaal-culturele aspecten van ICT in het algemeen, en gaming in het bijzonder.

Bekijk alle artikelen van Peter