Draadloze Apple AirPods vanaf nu beschikbaar

Berry Zwets
De zogeheten AirPods, een set draadloze oordoppen van Apple, zijn vanaf nu te bestellen in de webshop van Apple. Klanten zouden de AirPods oorspronkelijk op 20 december in huis ontvangen.

Uit de productpagina van de online Apple Store blijkt dat er al een levertijd van vier weken op de oordopjes staat. De AirPods gaan voor 179 euro over de toonbank. Een bijbehorend oplaadstation is daarbij inbegrepen.

AirPods: hetzelfde design, betere functies

De AirPods lijken op de EarPod-oordoppen die bij Apple-producten meegeleverd worden maar dan zonder snoer. Apple ontwikkelde voor de nieuwe oortjes de W1 chip die er voor zorgt dat het product een langere batterijduur heeft en een bereik heeft.

Vertraging

De AirPods zouden eigenlijk in oktober verschijnen. De oortjes werden echter om onduidelijke redenen uitgesteld. Volgens de geruchten had Apple moeite met het synchroon laten verlopen van het geluid.

De BeastX-oordoppen van Apple zouden oorspronkelijk ook dit jaar nog verschijnen. Er doken recentelijk e-mails op die een vertraging van twee tot drie maanden voor de BeastX melden.

Door: Berry Zwets

Berry Zwets | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Berry