Eenvoudig en veilig data wissen met Ontrack Eraser 4.0

Redactie WINMAG Pro
Een bestandje verwijderen kan iedereen, maar als je data écht definitief weg wilt hebben dan ontkom je niet aan geavanceerdere oplossingen. Ontrack Eraser 4.0 biedt met name meer mogelijkheden voor het grondig wissen van bestanden van virtuele omgevingen.

Persbericht:

Hoofddorp, 4 februari 2013 - Kroll Ontrack, leverancier van producten en diensten rondom data recovery, data management en ediscovery, biedt bedrijven de mogelijkheid om met de Ontrack Eraser 4.0 eenvoudig grote hoeveelheden data te wissen op een verscheidenheid aan apparaten, zoals pc’s, laptops, servers en opslagsystemen.
Ontrack Eraser 4.0 bevat veel nieuwe functionaliteiten, zoals:

VMware Drive Wiping: De mogelijkheid om data te verwijderen van VMware-machines, waardoor organisaties er zeker van zijn dat data veilig is verwijderd uit hun virtuele omgevingen.
Enhanced System Performance: De verbeterde capaciteit om meer dan 200 apparaten tegelijkertijd te wissen.
Enhanced System Reporting: Nieuwe rapportages waarop de fabrikant van de harde schijf, het serienummer en modelnummer en het wisalgoritme dat werd gebruikt om de schijf te wissen aanduidt.
Security and Central Management Capabilities: Nieuwe authenticatiefunctionaliteit om er zeker van te zijn dat het wissen op de juiste manier en door de juiste persoon gebeurt.
“In 2011 kwam er 234 miljoen keer gevoelige data van personen op straat te liggen. Onzorgvuldigheid bleek de oorzaak.”, zegt Jaap Jan Visser, country manager bij Kroll Ontrack Nederland. “Dat bevestigt wederom het belang van het veilig en definitief verwijderen van data van oude systemen.”

Meer informatie over Ontrack Eraser 4.0: http://www.ontrackdatarecovery.nl/erase-data/

Over Kroll Ontrack

Kroll Ontrack biedt technologische oplossingen om bedrijven, juridische instanties, overheidsinstellingen en consumenten te helpen met het kosteneffectief en efficiënt beheren, herstellen, zoeken, (her)produceren en presenteren van data. Kroll Ontrack heeft al meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van data recovery en biedt vandaag de dag producten en diensten op het gebied van data recovery, datavernietiging, digitaal forensisch onderzoek, e-discovery en datamanagement. Dankzij meer dan 200 engineers voert het bedrijf ruim 50.000 recoveries per jaar uit op verloren of corrupte data van ieder besturingssysteem en van ieder type opslagmedium. Het is een dochteronderneming van Altegrity, een toonaangevende leverancier van informatie-oplossingen. Meer informatie op de website van Kroll Ontrack: www.ontrackdatarecovery.nl.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie