EIZO EV3237-BK

Redactie WINMAG Pro
De opmars van 4K is in volle gang. Nieuwe hardware met 4K-capabiliteiten verschijnt steeds vaker op de markt. Een scherm dat dit nieuwe beeldformaat zonder problemen kan presenteren is dan de volgende stap. EIZO’s EV3237-BK geeft je die mogelijkheid, in super strak zwart 31.5-inch formaat.

De EV3237-BK is boven alles een zeer functioneel 4K-scherm, maar het oog wil ook wat: het scherm is strak vormgegeven en staat vrijwel in elke ruimte goed. Professionals die werken met foto- of videobewerkingsprogramma’s zullen de extra ruimte op het bureaublad goed kunnen waarderen; de overstap van 1920x1080 naar 3840x2160 geeft zeeën aan werkruimte. Het scherm is een ips-lcd-paneel, dat verlicht wordt met led-techniek. Hierdoor is het bijzonder kleurecht en ook nog eens energiezuinig. Mede door het ips-paneel heeft het scherm een kijkhoek van 178 graden, een maximale helderheid van 300 cd/m2 en een contrastverhouding van 1000:1.

Om beeld op het scherm te vertonen heb je de beschikking over vier aansluitingen: twee Displayport 1.2- (4K/60hz en 4K/30hz), een hdmi 1.4- en een DVI dual link-aansluiting (beide 4K/30hz). Wil je gebruik maken van 4K, controleer dan of je hardware daadwerkelijk deze modi ondersteunt. Voor het gemak zit er ook een usb-hub in de monitor ingebouwd, uiteraard compatibel met usb 3.0. Wat echter bijzonder is aan dit scherm is de mogelijkheid om alle vier de beeldbronnen tegelijk te vertonen in een raster van 2x2 (dus vier keer een full-hd afbeelding).

Verder beschikt dit 4K-model over de bekende Eco-technologie die EIZO ook in zijn andere modellen verwerkt, zoals EcoView Sense, Auto EcoView, EcoView Index, EcoView Optimizer en Overdrive. Hierdoor is het maximale stroomverbruik beperkt tot 105 watt, waarbij 40 watt nominaal en minder dan 0,5 wattin de standby-stand.

In het kort

  • 4K-ondersteuning
  • Kleurecht
  • Displayport 1.2
  • Usb 3.0-hub
Prijs: €1799,-
Info: eizo.nl
afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie