EIZO Flexscan EV2450

Redactie WINMAG Pro
De EIZO Flexscan EV2450 heeft een schermdiagonaal van 23,8 inch en 1920x1080 native resolutie (16:9 beeldverhouding). Het scherm is een LEDverlichte IPS LCD paneel met 178 graden kijkhoek. Hierdoor is het scherm vanuit elke hoek goed zichtbaar, zonder veel verlies van kleur of contrast.

De Flexscan EV2450 heeft een helderheid (typisch) 250 cd/m2 en statische contrastverhouding van 1000:1. Om aansluitingen zit de Flexscan EV2450 niet verlegen. Je hebt keuze uit vier poorten: DisplayPort, HDMI, DVI-D en D-Sub mini 15 pin (VGA aansluiting). Keuze genoeg dus.

De monitor heeft een ergonomische voetstand die je tot 140 mm in hoogte kunt aanpassen, beschikt over een kantelhoek van 40 graden (vijf omhoog, 35 naar beneden), kan 344 graden geroteerd worden en het scherm is 90 graden kantelbaar, zowel met de klok mee als tegen de klok in. Hierdoor kun je eventueel twee monitoren ook verticaal naast elkaar gebruiken en alsnog profiteren van de dunne bezel.

Handig is Auto EcoView, dit past de helderheid van het scherm automatisch aan wanneer de helderheid van het omgevingslicht verandert om energieverbruik te verlagen, verblinding door te fel licht te verminderen en om stroom te besparen. Om nog meer stroom te besparen beschikt de monitor over een sensor, EcoView Sense 2, die herkent of iemand achter de monitor zit en zo nodig het scherm in standbymodus zet en weer activeert.

Met de twee meegeleverde software programma's, 'Screenmanager Pro' en 'EIZO Monitor Configurator', stel je je monitor naar wens in. Screenmanager Pro laat je kleur- en EcoView-instellingen met je muis en keyboard aanpassen, in plaats van via de monitor zelf. Gebruik je meer dan één Flexscan monitor op een pc, dan kun je via de software de instellingen op alle monitoren toepassen. Er zijn vijf kleurmodi beschikbaar: sRGB, Film, Papier en twee gebruikersinstellingen. De papiermodus vermindert de hoeveelheid blauw licht om vermoeide ogen te voorkomen.

Prijs: €319,-
Info: www.eizo.com 

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie