Epson WorkForce Pro WF-R5690 DTWF

Redactie WINMAG Pro
Epson’s WorkForce Pro-serie zakelijke inkjetprinters staat bekend om haar hoge kwaliteit in combinatie met een zeer laag energieverbruik. Maar ook de lage afdrukkosten zijn opvallend, zeker bij de WorkForce Pro RIPSmodellen, zoals de WF-R5690 DTWF waar wij mee aan de slag gingen.

De printer heeft een strak zakelijk uiterlijk, zonder al teveel franjes. Iets waar een zakelijk gebruiker hoogstwaarschijnlijk ook niet op zit te wachten. De casing is stevig wat ervoor zorgt dat de printer ook tegen een stootje kan. Wel vallen de twee compartimenten aan beide zijkanten onmiddellijk op. Dit is waar de grote inktzakken van het RIPSsysteem (Replaceable Ink Pack System) verborgen zitten, een technologie waarmee Epson de gebruiker zeer lage afdrukkosten biedt. De printer wordt er niet kleiner op, maar de kostenbesparing is niet gering. 

De WFR5690 DTWF is een multifunctional waarmee je kunt printen, scannen, kopiëren en faxen. Bediening gebeurt middels een touchscreen. Epson was altijd al een van de printerfabrikanten wiens interface het meest logische was, en dat is bij deze WorkForce Pro-printer niet anders. Het gebruik van de printer spreekt verder voor zich, waarbij we vooral te spreken zijn over de snelle scanfuncties. Met gemak integreer je de printer in jouw bestaande documentenflow, waarbij je de scan richting je mailbox kunt sturen, maar ook naar een share op je netwerk bijvoorbeeld, of de printer integreert met Microsoft SharePoint. Ook het duplexprinten werkt prima, waarbij de snelheid lekker hoog ligt.

Wat opvalt na gebruik van de printer is de enorme efficiëntie, zowel in dagelijks gebruik als in de verbruikskosten. We noemden al de snelheid, ook tijdens het duplexprinten. De kwaliteit van prints is goed. Op het moment dat het apparaat de print uitrolt, is deze al praktisch droog en vlekt het niet bij aanraking. Opvallend, want met een dergelijke snelheid denk je dat er toch ergens op ingeleverd moet worden. Ook kosten worden gedrukt. De printer verbruikt volgens Epson tot tachtig procent minder energie ten opzichte van vergelijkbare laserprinters van concurrenten. Dit dankzij het ontbreken van hitte-ontwikkeling. Daarom gaat het apparaat na het printen ook niet tekeer met een woest draaiende ventilator, wat een welkome bijkomstigheid is. De Epson WorkForce Pro RIPS printers zijn verkrijgbaar via PRINT365 resellers.

In het kort

  • Duurzaam printen
  • Lage printkosten
  • Erg rustig (geluid)
Prijs: op aanvraag
Info: epson.nl/RIPS
afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie