Facebook bindt strijd aan met Whatsapp

steven
Facebook heeft gisteren een losse app aangekondigd voor het gebruik van hun chatfunctie. Met Facebook Messenger lijkt het sociale netwerk de strijd te willen aangaan met Whatsapp. Ook Apple komt met een soortgelijke dienst in iOS 5 genaamd iMessage.

Met Facebook Messenger is het mogelijk op een Whatsapp-manier met je Facebook-vrienden te chatten. Je hoeft hiervoor dan niet de gewone Facebook-applicatie te openen. Hierdoor kun je ook berichten sturen naar mensen die niet in je contactenlijst op je toestel staan.

Naast smartphones zal de applicatie ook werken op 'gewone' mobiele toestellen. De dienst verloopt dan via de sms-functie. Telecomproviders zullen waarschijnlijk niet op de dienst zitten te wachten. Aangezien Whatsapp al voor een grote daling van het sms-verkeer zorgt zal ook Facebook Messenger hieraan bijdragen.

De app is vanaf woensdag beschikbaar voor Android en iOS in de Verenigde Staten, Canada, Verenigd Koninkrijk en Ierland. Andere landen, waaronder ook Nederland, volgen binnen enkele weken.

Facebook Messenger

afbeelding van steven
Door: Steven Vos

Steven Vos | Redacteur

Steven Vos (28) studeerde Journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Vanaf april 2011 is hij werkzaam bij dit magazine en voelt zich daar als een vis in het water.

Vanaf zijn jeugd heeft hij een grote passie voor alles wat met ict te maken heeft en zette hij verschillende eigen computers in elkaar. Ook op het gebied van besturingssystemen heeft hij het nodige gezien. Zo werkte hij met het bijna complete Windows-assortiment (van 3.1 tot 7), Mac OS X en Linux.

Daarnaast hebben mobiele telefoons al jaren zijn interesse. Toen hij in 1998 zijn eerste mobiele telefoon aanschafte, een Nokia 5110, was hij meteen verkocht. Hierna volgden diverse modellen met uiteenlopende functies en besturingssystemen. Het was voor hem dus een kleine stap om professioneel mobiele telefoons te gaan testen, maar ook een tablet slaat hij zeker niet af.

Bekijk alle artikelen van Steven