FixMeStick Pro

Redactie WINMAG Pro
De FixMeStick Pro is geen vervanging voor de traditionele virusscanners, maar zo is het product ook niet bedoeld. Het is wel een oplossing in de letterlijke zin van het woord: heb je last van virussen of malware, dan is het prettig om een FixMeStick klaar te hebben liggen. Je gebruikt hem dus wanneer het eigenlijk al te laat is. Het biedt ook geen bescherming tegen bijvoorbeeld hackers.

De FixMeStick Pro is bootable zonder dat je daarvoor iets hoeft in te stellen. Je steekt de stick in je computer, die overigens wel op Windows moet draaien, en klikt op het autorun-icoontje. De software, inclusief virusdefinities, updatet automatisch mits je een internetverbinding hebt. Deze updates worden in de boot-configuratie van Windows vervolgens tijdelijk weggeschreven om te herstarten vanaf usb, waarna er bij de volgende boot een licht op Linux gebaseerd besturingssysteem geladen wordt. Vervolgens wordt je computer gescand en eventuele problemen opgespoord en opgelost.

De stick heeft drie verschillende (betrouwbare) virusscanners: Sophos, Kaspersky en Vipre. Tel hierbij op dat de scanners draaien op een eigen besturingssysteem, Linux, en de stick hiermee sterk staat tegenover virussen en malware, en je begint in te zien dat de stick een leemte vult. Antivirussoftware is voornamelijk een traditionele aangelegenheid: het is software dat draait op het oorspronkelijke besturingssysteem. Door dit om te draaien, en de virusscanners eigenlijk een eigen veilig besturingssysteem te geven, is de FixMeStick Pro de meeste virussen een stap voor.

Volgens de fabrikant is de stick bedoeld voor it-managers en systeembeheerders, maar eigenlijk kan iedereen uit de voeten met de stick en dat is een groot pluspunt.

Prijs: €269,- (ongelimiteerd aantal pc's, 1 jaar licentie)
Info: www.fixmestick.eu 

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie