Fujitsu introduceert zakelijke tablet, Stylistic Q550

steven
Fujitsu introduceert de Stylictic Q550, een zakelijke Windows 7-tablet. Dankzij goede beveiligingssoftware is het apparaat volgens de fabrikant veilig in alle bedrijfsnetwerken te gebruiken.

De Stylistic Q550 heeft een 10,1-inch scherm van 1280 bij 800 pixels. Daarnaast is hij leverbaar met een ssd van 30 of 62 GB.

Fujitsu kiest ervoor het apparaat uit te rusten met Windows 7 met daaroverheen een zelfontwikkelde schil. Hierdoor zou het apparaat makkelijker te integreren zijn met bestaande bedrijfsnetwerken. Naast handbediening is het aanraakscherm ook te gebruiken met een meegeleverde stylus.

Volgens de fabrikant gaat de accu van de Q550 een volle werkdag mee. Daarnaast beschikt het apparaat over een aantal beveiligingssystemen zoals Advanced Theft Protection (ATP), een platform dat bestand is tegen deep-level hacking. Ook kun je kiezen voor een Trusted Platform Module (TPM), voor het beveiligen van je data en de mogelijkheid om de tablet op afstand te kunnen herstellen.

De Q550 heeft een adviesprijs van 689 euro exclusief btw.

Stylistic Q550

afbeelding van steven
Door: Steven Vos

Steven Vos | Redacteur

Steven Vos (28) studeerde Journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Vanaf april 2011 is hij werkzaam bij dit magazine en voelt zich daar als een vis in het water.

Vanaf zijn jeugd heeft hij een grote passie voor alles wat met ict te maken heeft en zette hij verschillende eigen computers in elkaar. Ook op het gebied van besturingssystemen heeft hij het nodige gezien. Zo werkte hij met het bijna complete Windows-assortiment (van 3.1 tot 7), Mac OS X en Linux.

Daarnaast hebben mobiele telefoons al jaren zijn interesse. Toen hij in 1998 zijn eerste mobiele telefoon aanschafte, een Nokia 5110, was hij meteen verkocht. Hierna volgden diverse modellen met uiteenlopende functies en besturingssystemen. Het was voor hem dus een kleine stap om professioneel mobiele telefoons te gaan testen, maar ook een tablet slaat hij zeker niet af.

Bekijk alle artikelen van Steven