Fujitsu introduceert zakelijke ultrabooks: Lifebook U772 en U572

raymond
Techfabrikant Fujitsu heeft vandaag onder het geluid van ronkende auto's op het circuit van Zandvoort zijn nieuwe Lifebook U772 en U572 ultrabooks gepresenteerd.

De Lifebook U772 heeft een 14-inch beeldscherm. Fujitsu kiest in tegenstelling tot veel andere ultrabookfabrikanten niet voor een glare-scherm, maar voor een matte finish. Volgens de fabrikant een bewuste keuze, zo is het apparaat veel beter in de volle zon bruikbaar. De resolutie van het led-verlichte scherm bedraagt 1366 bij 768 beeldpunten.

Het ultrabook is behoorlijk dun vormgegeven, op het dikste punt meet het apparaat 15,6mm. De weegschaal schiet ook niet ver uit: de naald blijft steken op 1,44kg. Randapparatuur sluit je aan via hdmi-poort of via de drie usb-poorten, waarvan twee voldoen aan de nieuwe usb 3.0-standaard.

Zakelijke features

Toch zijn dat niet de opvallendste eigenschappen. Deze ultrabook heeft behoorlijk wat mogelijkheden aan boord die het geschikt maken voor de bedrijfsvloer. We noemen de Intel vPro-ondersteuning, waarmee je het apparaat op afstand door de IT-afdeling beheerbaar maakt. Een derde generatie Ivy Bridge Core i5 of i7-processor moet zorgen voor vlot rekenwerk, waarbij het wordt ondersteund door maar liefst 8 GB intern geheugen. Opslag gebeurt op een conventionele schijf van 320 0f 500 GB, die je eventueel kunt voorzien van een extra SSD-schijf van 128 of 256 GB. 

Ook uniek voor een ultrabook is de biometrische beveiliging en de hardwarematige schijfencryptiemogelijkheden. Ook bijzonder is de mogelijkheid om een sim-kaart te gebruiken voor 3G/UMTS of zelfs - wanneer je bijvoorbeeld in de VS bent - 4G/LTE. Voor dat laatste komt een optionele module op de markt.

Is de U772 wat teveel van het goede voor je (lees: te duur)? Fujitsu toonde vandaag ook een kleiner broertje: de Lifebook U752. Deze heeft een 13,3-inch beeldscherm. Gek genoeg is deze variant 200 gram zwaarder, onder meer door de aluminium behuizing, en valt daarmee nog net in de categorie ultrabook.

Draadloos docken

De ultrabooks kun je koppelen aan een dockingstation, zodat je op kantoor comfortabel met muis en toetsenbord kunt verder werken. Volgens product manager Albert Ulfman komt daar binnenkort een spannende feature bij: een draadloos dockingstation. Details kon hij daar helaas nog niet over prijsgeven. 

Beide Lifebook ultrabooks zijn vanaf 16 juni verkrijgbaar, in een rode en zilvere uitvoering. De U772 krijgt een adviesprijs vanaf 1199 euro, maar voor het vandaag gepresenteerde topmodel moet 1499 neergeteld worden. De U572 gaat voor 799 euro over de toonbank. Beide prijzen zijn exclusief btw.

afbeelding van raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web:

Momenteel is hij werkzaam als manager contentmarketing bij NoX PR & Content.

Bekijk alle artikelen van Raymond