G Data Endpoint Protection Business

Redactie WINMAG Pro
‘Veiligheid boven alles’ is het advies aan de meeste organisaties. Dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan, maar met G Data’s Endpoint Protection haal je onmiddellijk een all-inone- oplossing in huis voor bedrijfsnetwerken van alle groottes. G Data Endpoint Protection voor de zakelijke markt is een modulair opgebouwde oplossing waarmee je in één keer je netwerk beveiligt en dit ook kunt monitoren.

Met de management server en een bijbehorende grafische adminstrator beheer je moeiteloos alle clients. De installatie is snel en gemakkelijk, met optioneel de keuze om een web-based paneel te installeren van waaruit je managementtaken in de browser kunt uitvoeren. Management gebeurt centraal en gaat via een prettige interface waarin je links de clients in je netwerk vindt terwijl het merendeel van het scherm gebruikt wordt voor een grafisch statusoverzicht. Zo zie je in één opslag welk onderdeel van je netwerk mogelijk je aandacht verdient. Eventuele taken, denk aan het blokkeren van ongewenste toepassingen of internetverkeer, voer je simpel en snel uit.

De tijd van ingewikkelde interfaces is toch echt voorbij en G Data heeft dat goed door. De anti-virusoplossing komt met zogenaamde CloseGap-technologie die voor proactieve bescherming zorgt. In de software kunnen diverse ‘alarms’ ingesteld worden, van scanresultaten tot aan problemen per client of geblokte software door de firewall. Daarbij is de automatisering die je instelt binnen de server settings zeer prettig, zo voorkom je file van logfiles door periodiek logs te verwijderen.

De software komt met diverse optionele modules, zoals MailSecurity, een onafhankelijke oplossing voor de bescherming van je mailserver en een backupoplossing die zorg draagt voor periodieke backups van je clients. Ook dat gaat moeiteloos en maakt de oplossing nog completer dan deze al was. Het modulair aanbieden van deze oplossing spreekt voor G Data en maakt de oplossing beschikbaar voor elke organisatie zonder niet-noodzakelijke modules op te dringen. Bovendien is de software gemakkelijk te installeren en snel en makkelijk in gebruik te nemen. Kortom, je hebt een makkelijk te gebruiken oplossing en je hebt je netwerk strak beveiligd.

In het kort

  • Makkelijk in gebruik
  • Strakke totaaloplossing voor elke organisatie
  • Modulair opgebouwd, dus naar wens in te richten
Prijs: op aanvraag
Info: gdata.nl
afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie