Gerucht: Apple bouwt twee opvolgers iPhone 4

steven
De geruchtenstroom rond de opvolger van de iPhone 4 is nog lang niet ten einde. Zo was er eerst onenigheid tussen diverse bronnen of hij iPhone 5 of 4S gaat heten. Het nieuwe gerucht is een combinatie van beide; Apple zou twee modellen tegelijk lanceren.

Chris Whitmore, analist van The Wall Street Journal, vermoedt dat Apple met zowel de iPhone 4S als iPhone 5 komt. Volgens hem zou Apple moeten profiteren van de moeilijke situatie waarin RIM en Nokia zich bevinden en zich meer moeten richten op de markt van het middensegment.

Door de iPhone voor 350 dollar aan te bieden zou Apple in sommige delen van de wereld een geheel nieuwe markt kunnen aanboren. In Afrika, Zuid-Amerika en Azië kopen veel mensen liever een los toestel dan de abonnementsbundels die in andere landen worden aangeboden. Het prepaidgebruik ligt daar veel hoger.

De introductie van de modellen zou volgens de meeste geruchten nog steeds in september zijn.
 

afbeelding van steven
Door: Steven Vos

Steven Vos | Redacteur

Steven Vos (28) studeerde Journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Vanaf april 2011 is hij werkzaam bij dit magazine en voelt zich daar als een vis in het water.

Vanaf zijn jeugd heeft hij een grote passie voor alles wat met ict te maken heeft en zette hij verschillende eigen computers in elkaar. Ook op het gebied van besturingssystemen heeft hij het nodige gezien. Zo werkte hij met het bijna complete Windows-assortiment (van 3.1 tot 7), Mac OS X en Linux.

Daarnaast hebben mobiele telefoons al jaren zijn interesse. Toen hij in 1998 zijn eerste mobiele telefoon aanschafte, een Nokia 5110, was hij meteen verkocht. Hierna volgden diverse modellen met uiteenlopende functies en besturingssystemen. Het was voor hem dus een kleine stap om professioneel mobiele telefoons te gaan testen, maar ook een tablet slaat hij zeker niet af.

Bekijk alle artikelen van Steven