Google Glass krijgt volgend jaar een update

markscholten
De eerste versie van Google’s Glass gooide hoge ogen bij het gadgetminnend publiek, maar de hoge instapprijs en het gebrek aan testexemplaren zorgden dat je er nog niet veel in het straatbeeld tegenkwam. De nieuwe versie zou dit deels op moeten lossen en zou al in het komend jaar kunnen verschijnen.

Zakelijke toepassingen

Volgens anonieme bronnen, die hun verhaal aan de Wall Street Journal uit de doeken deden, krijgt de nieuwe versie van Google Glass een Intel-chip mee, waar de huidige versie nog draait op een chip van Texas Instruments. Met deze toevoeging zou Google zich meer op de zakelijke toepassingen van de Glass willen richten. Eerder werd de gadget al getest in ziekenhuizen, de bouw en fabrieksomgevingen. Doordat de bril de gebruiker in staat stelt de handen vrij te houden terwijl deze informatie tot zich neemt, zijn de toepassingen in een werkomgeving makkelijk te bedenken.

Batterijduur

Toch blijft Glass voor Google primair een consumentenproduct volgens de Wall Street Journal. Op het ogenblik werken er rond de driehonderd mensen aan de ontwikkeling van de slimme bril, waarvan slechts vijf procent werkt aan Glass at Work, waarmee Google hoopt de markt voor bedrijven te veroveren. De nieuwe versie van Glass zal zich volgens de verwachting vooral verbeteren op het gebied van accuduur. Dat is wel nodig ook, want de huidige versie van Glass gaat zelden een hele dag mee.