Google maakt bellen vanuit Gmail mogelijk

steven
Google heeft bellen vanuit Gmail voor Nederland en België uitgebracht. Met behulp van het geïntegreerde Google Voice kun je naar vaste- en mobiele nummers bellen. De dienst werd vorig jaar al in de Verenigde Staten uitgebracht.

In Nederland zijn de tarieven 11 cent per minuut naar mobiel en 2 cent naar vaste nummers. In België kun je alleen voor 11 cent naar mobiele nummers bellen.

Wanneer je iemand wilt bellen moet je wel ingelogd zijn in je Gmail-account. Vervolgens kun je verbinding maken door op de groene telefoonhoorn te klikken naast de naam van een contactpersoon uit de chatlijst.

Naast Nederland en België heeft Google de dienst al in veel meer landen geïntroduceerd. De zoekgigant meldt alleen niet specifiek om welke landen het gaat, maar spreekt van een beschikbaarheid in 38 talen.

Bellen vanuit Gmail zal binnen een aantal dagen te gebruiken zijn.

afbeelding van steven
Door: Steven Vos

Steven Vos | Redacteur

Steven Vos (28) studeerde Journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Vanaf april 2011 is hij werkzaam bij dit magazine en voelt zich daar als een vis in het water.

Vanaf zijn jeugd heeft hij een grote passie voor alles wat met ict te maken heeft en zette hij verschillende eigen computers in elkaar. Ook op het gebied van besturingssystemen heeft hij het nodige gezien. Zo werkte hij met het bijna complete Windows-assortiment (van 3.1 tot 7), Mac OS X en Linux.

Daarnaast hebben mobiele telefoons al jaren zijn interesse. Toen hij in 1998 zijn eerste mobiele telefoon aanschafte, een Nokia 5110, was hij meteen verkocht. Hierna volgden diverse modellen met uiteenlopende functies en besturingssystemen. Het was voor hem dus een kleine stap om professioneel mobiele telefoons te gaan testen, maar ook een tablet slaat hij zeker niet af.

Bekijk alle artikelen van Steven