Google Maps geeft nu ook actuele verkeersinformatie in Benelux

steven
Gebruikers van Google Maps kunnen de applicatie nu ook raadplegen voor actuele verkeersinformatie in de Benelux. De dienst was al eerder beschikbaar in andere landen, maar Google voegt daar nu dertien Europese landen aan toe waaronder dus de Benelux.

Via de optie 'Toon verkeer' geeft de applicatie door middel van kleuren aan waar er files, verkeersopstoppingen, ongelukken en werkzaamheden zijn. Wegen waar het verkeer gewoon rijdt zijn uitgevoerd in groen, wegen met files zijn rood en knipperen. Je kunt niet alleen naar de actuele situatie kijken maar ook zelf een bepaalde dag en tijdstip aangeven.

Google begon de dienst in 2008 en voegde de afgelopen jaren steeds nieuwe landen toe. Maps is beschikbaar via de website en als applicatie voor bijvoorbeeld Android en iOS. Android-toestellen die Google Maps Navigatie bevatten kunnen de ingevoerde route nu ook aanpassen aan de verkeerssituatie.

Google Maps

afbeelding van steven
Door: Steven Vos

Steven Vos | Redacteur

Steven Vos (28) studeerde Journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Vanaf april 2011 is hij werkzaam bij dit magazine en voelt zich daar als een vis in het water.

Vanaf zijn jeugd heeft hij een grote passie voor alles wat met ict te maken heeft en zette hij verschillende eigen computers in elkaar. Ook op het gebied van besturingssystemen heeft hij het nodige gezien. Zo werkte hij met het bijna complete Windows-assortiment (van 3.1 tot 7), Mac OS X en Linux.

Daarnaast hebben mobiele telefoons al jaren zijn interesse. Toen hij in 1998 zijn eerste mobiele telefoon aanschafte, een Nokia 5110, was hij meteen verkocht. Hierna volgden diverse modellen met uiteenlopende functies en besturingssystemen. Het was voor hem dus een kleine stap om professioneel mobiele telefoons te gaan testen, maar ook een tablet slaat hij zeker niet af.

Bekijk alle artikelen van Steven