Google neemt Motorola Mobility over

steven
Google neemt Motorola Mobility over. Dit heeft topman Larry Page bevestigd op het officiële Google Blog. De zoekgigant zou een bedrag van 12,5 miljard dollar voor de telefoonfabrikant hebben betaald.

Google wil met de overname naar eigen zeggen het Android-ecosysteem versterken en consumenten een ruime en betere keuze bieden. Wat dit precies zal beteken voor de productie van Motorola-producten is niet bekendgemaakt.

Page doet in zijn blog ook geen uitspraken over of de overname ook betekent dat Motorola nu voortaan hofleverancier van de Nexus-modellen is. Deze referentiemodellen werden steeds door een andere fabrikant ontwikkeld. Zo maakte HTC de eerste Nexus, genaamd One en werd de tweede (Nexus S) door Samsung gemaakt.

De keuze viel op het merk Motorola vanwege het trouw gebruiken van de Android-software en het in bezit hebben van verschillende patenten. Naast smartphones maakt het merk ook tablets, zoals de Xoom. Deze tablet gebruikt Google al als referentie-ontwerp voor hun Android 3.0 Honeycomb-besturingssysteem.

Volgens Page zal de overname niets veranderen aan de openheid van het besturingssysteem. De zoekgigant zal Motorola leiden als een losstaand bedrijf. Andere fabrikanten kunnen Android gewoon blijven gebruiken.

afbeelding van steven
Door: Steven Vos

Steven Vos | Redacteur

Steven Vos (28) studeerde Journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Vanaf april 2011 is hij werkzaam bij dit magazine en voelt zich daar als een vis in het water.

Vanaf zijn jeugd heeft hij een grote passie voor alles wat met ict te maken heeft en zette hij verschillende eigen computers in elkaar. Ook op het gebied van besturingssystemen heeft hij het nodige gezien. Zo werkte hij met het bijna complete Windows-assortiment (van 3.1 tot 7), Mac OS X en Linux.

Daarnaast hebben mobiele telefoons al jaren zijn interesse. Toen hij in 1998 zijn eerste mobiele telefoon aanschafte, een Nokia 5110, was hij meteen verkocht. Hierna volgden diverse modellen met uiteenlopende functies en besturingssystemen. Het was voor hem dus een kleine stap om professioneel mobiele telefoons te gaan testen, maar ook een tablet slaat hij zeker niet af.

Bekijk alle artikelen van Steven