Google Nexus Prime komt eind dit jaar

steven
De opvolger van de Samsung Nexus S gaat waarschijnlijk Nexus Prime heten. Dit meldt de website BGR.com aan de hand van anonieme bronnen. Het toestel zal gebruik gaan maken van Android 4.0 Ice Cream Sandwich en zal vermoedelijk weer door Samsung gebouwd worden.

De Amerikaanse website meldde al eerder nieuws over het nieuwste topmodel van Google. Zo zou de Prime niet meer beschikken over fysieke knoppen en krijgt het een display met een resolutie van 720p. Volgens bronnen zou het scherm tot het type Super Amoled HD behoren.

Naast de Prime zou Google volgens BGR.com met meerdere producenten tegelijk in zee willen gaan voor de productie van Android 4.0-modellen. Fabrikanten zoals Motorola, HTC, LG en Samsung zouden allemaal aan het einde van dit jaar met een topmodel voor Ice Cream Sandwich komen.

afbeelding van steven
Door: Steven Vos

Steven Vos | Redacteur

Steven Vos (28) studeerde Journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Vanaf april 2011 is hij werkzaam bij dit magazine en voelt zich daar als een vis in het water.

Vanaf zijn jeugd heeft hij een grote passie voor alles wat met ict te maken heeft en zette hij verschillende eigen computers in elkaar. Ook op het gebied van besturingssystemen heeft hij het nodige gezien. Zo werkte hij met het bijna complete Windows-assortiment (van 3.1 tot 7), Mac OS X en Linux.

Daarnaast hebben mobiele telefoons al jaren zijn interesse. Toen hij in 1998 zijn eerste mobiele telefoon aanschafte, een Nokia 5110, was hij meteen verkocht. Hierna volgden diverse modellen met uiteenlopende functies en besturingssystemen. Het was voor hem dus een kleine stap om professioneel mobiele telefoons te gaan testen, maar ook een tablet slaat hij zeker niet af.

Bekijk alle artikelen van Steven